Soňa Vanovčanová Krimi

Hrôzostrašná galéria vykradnutych áut v Žiline: Policajti radia nasledovné

V uplynulých dňoch polícia zaevidovala v Žiline prípady vlámania do áut a odcudzenie odložených vecí. Okrem iného zmizli aj notebooky...

Ilustračný obrázok k článku Hrôzostrašná galéria vykradnutych áut v Žiline: Policajti radia nasledovné
17
Galéria

V uplynulých dňoch polícia zaevidovala v Žiline prípady vlámania do motorových vozidiel a odcudzenie odložených vecí. O situácii informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

„Vo štvrtok 11. januára v ranných hodinách doposiaľ neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň na vozidle Renault Laguna, ktoré bolo odparkované v podzemnej garáži pri čerpacej stanici na ulici Tajovského v Žiline. Z páchateľ vozidla odcudzil notebook v hodnote viac ako 400 eur,“ uviedla Balogová a počas víkendu podňa nej zasa neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň na pravých zadných dverách vozidla Nissan Juke, ktoré bolo zapakované na Námestí Ľ. Fullu v Žiline. „Z batožinového priestoru vozidla páchateľ odcudzil notebook v hodnote asi 500 eur,“ doplnila.

V obidvoch prípadoch polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže a po páchateľovi intenzívne pátra.

Polícia: Automobil nie je výklad

Polícia upozorňuje občanov, aby si ani pri krátkom opustení vozidla v ňom nenechávali rôzne cenné veci, ako napríklad fotoaparáty, kamery, mobilné telefóny, notebooky, navigačné systémy, autorádiá, doklady, finančnú hotovosť, kabelky, pracovné náradie, športovú výstroj, ale ani prázdne tašky a rôzne iné veci, ktoré lákajú zlodejov a často sa stávajú pre nich ľahkou korisťou.

Pri krádeži vlámaním do vozidla často dochádza nielen k odcudzeniu vecí, ale aj k jeho nezanedbateľnému poškodeniu. Treba si uvedomiť, že auto nie je výklad ani pancierový trezor.

Ponechaním cenných vecí vo vozidle zvyšujete riziko vykradnutia vozidla a pamätajte… príležitosť robí zlodeja.

Pri opustení vozidla skontrolujte uzamknutie vozidla aj fyzicky a nespoliehajte sa len na centrálne uzamykanie.

Vozidlá odporúčame parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla, nakoľko by mohlo dôjsť k zničeniu stôp, ktoré môžu identifikovať páchateľa protiprávneho konania.
Dodržiavaním týchto základných odporúčaní a rád chránite svoj majetok a eliminujete tak možnosť stať sa obeťou tejto trestnej činnosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM