Lucia Lauková Krimi Video

Hrozivá zrážka vlaku s kamiónom v Čadci: FOTO a VIDEO z miesta nehody

V Čadci sa osobný vlak zrazil s nákladným Renaultom. Polícia zverejnila autentické video z nešťastia.

Zdroj: Facebook

V Čadci sa v piatok 15. marca v nočných hodinách zrazil osobný vlak s nákladným vozidlom. Nehoda sa podľa polície zaobišla našťastie bez zranenia. Na mieste zasahovali aj hasiči.

„Vlak sa po náraze vykoľajil mimo trať. V čase nehody sa vo vlaku viezlo 8 osôb, ktoré neutrpeli žiadne zranenia,“ uviedlo Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti.

Rušňovodič nafúkal

Poriadne problémy si narobil rušňovodič. „Rušňovodič nafúkal 0,71 promile,“ píše Polícia SR na svojom FB. K prípadu sa vyjadrila aj Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), ktorá zverejnila svoje stanovisko na sociálnej sieti. „Poľský vodič kamiónu nerešpektoval svetelnú signalizáciu a vošiel vlaku do cesty. Nehodu v Čadci tak nespôsobil rušňovodič ZSSK. Smutnou pravdou ale je, že nášmu rušňovodičovi bolo naozaj namerané 0,34 g alkoholu na liter krvi,“ uvádza sa v stanovisku ZSSK.

„Následnou dychovou skúškou bol alkohol v krvi potvrdený (0,22 g/l). Do práce tak už prišiel pod vplyvom alkoholu. V pondelok s ním bude rozviazaný pracovný pomer pre mimoriadne závažné porušenie pracovnej disciplíny. Na tomto nič nezmení ani vyššie spomínaný fakt, že za nehodu nemohol,“ dodáva ZSSK v stanovisku.

Zvýšia kontroly

Zároveň má byť podľa zverejneného stanoviska až do odvolania zvýšený počet mimoriadnych námatkových kontrol na pracoviskách zameraný na zistenie požívania alkoholu. „Za posledných desať rokov ZSSK nehodu svojho HKV, ktorej účastníkom by bol rušňovodič pod vplyvom alkoholu (bez ohľadu na to, kto bol na vine), nezaznamenala,“ konštatuje ZSSK v stanovisku.

Hrozivá zrážka vlaku s kamiónom v Čadci: FOTO a VIDEO z miesta nehody
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM