Jozef Legéň Rôzne

Hotel v Terchovej v súťaži o najkrajšiu stavbu roka: Podporiť ho môžete svojimi hlasmi

Hotel Rozsutec súťaží o titul Stavby roka, ktorý udeľuje odborná porota, ale aj o titul Ceny verejnosti a práve k tomuto druhému titulu môžete hotelu v našom regióne dopomôcť aj vy. Stačí hlasovať prostredníctvom internetu.

Ilustračný obrázok k článku Hotel v Terchovej v súťaži o najkrajšiu stavbu roka: Podporiť ho môžete svojimi hlasmi
Zdroj: Dnes24.sk

Stavba roka je prestížna súťaž realizovaných stavieb na Slovensku. Tento rok sa koná už 19. ročník. Uskutočňuje sa pod záštitou prezidenta SR. Organizátorom od roku 1995 je Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva – ABF Slovakia.

Rozsutec v prestížnom rebríčku

Sedemčlenná odborná porota s medzinárodnou účasťou posudzovala podľa technickej dokumentácie a obhliadkou 20 stavebných diel s lokalitami po celom území Slovenska. Do prestížneho rebríčka slovenských stavieb sa dostal aj Wellness Hotel Rozsutec*** v Terchovej, čo svedčí v prvom rade o jeho kvalite. Celkové investičné náklady bez DPH na modernizáciu, dostavbu a stavebné úpravy hotela sa vyšplhali na 3, 8 milióna eur. Stavebné náklady bez DPH predstavujú čiastku 3,5 milióna eur. Autormi architektonického riešenia sú Martin Bištan a Juraj Záhorec. Ako tento top hotel vypadá a s akými stavbami bojuje o prvenstvo, si môžete pozrieť na stránkach súťaže stavbaroka.zoz­nam.sk.

Vyhrá stavba s najvyšším ratingom

Súčasťou súťaže Stavba roka je už piatykrát aj Cena verejnosti. Dvadsať stavieb vrátane hotela v Terchovej sa uchádza o vašu priazeň. Hlasovať za najkrajšiu stavbu môžete prostredníctvom we­bu.

Stavbe môžete prideliť v internetovom hlasovaní známku od 1 až po 5, pričom známkou 1 sa súťažiacej stavbe prideľuje najnižšia hodnota a známkou 5 najvyššia hodnota známok. Z udelených hodnôt známok sa vypočíta každej stavbe rating ako pomer celkového prideleného počtu známkových bodov a počtu hlasov. Víťazom súťaže sa stane stavba, ktorá získa najvyšší rating, teda rating s hodnotou blížiacou sa k číselnej hodnote 5. Hlasovať môžete do 24. októbra. Meno víťaza, ktorý sa bude hrdiť titulom Cena verejnosti 2013 sa dozvieme 21. novembra na slávnostnom vyhlásení výsledkov a odovzdávaní cien súťaže Stavba roka 2013.

zdroj/foto: Hotel Rozsutec

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM