Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Hasiči v pohotovosti: Sneh vyvážajú aj z jednej žilinskej dediny, FOTO

Hasiči stále zasahujú pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity na severe Slovenska. Ich pomoc je potrebná vo viacerých obciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Hasiči pomáhajú s odstraňovaním snehu na Orave, Liptove i Kysuciach
7
Galéria

Hasiči stále zasahujú pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity na severe Slovenska. Ich pomoc je potrebná vo viacerých obciach, v ktorých je vyhlásená mimoriadna situácia. Informovala o tom Zuzana Farkasova z Prezídia HaZZ.

Ako uviedla Farkasová, hasiči pomocou ťažkej a vyslobodzovacej techniky sprístupňujú v obci Novoť cestné komunikácie, v obciach Oravská Lesná, Klokočov, Dolný Vadičov, Čierne a zo žilinských Lutíš odpratávajú veľké nánosy snehu v okolí rodinných domov a ciest a v mnohých prípadoch odstraňujú sneh a ľad zo striech. „Veľké množstvo snehu odstraňovali aj včera z hokejovej haly pri Oravskej priehrade, keďže hrozilo preťaženie. Dnes boli na odstránenie snehu zo strechy vyslaní do obce Dolný Vadičov, kde bola ohrozená materská škola a do obce Olešná, kde odpratávali sneh zo strechy základnej školy. Ich pomoc bola potrebná aj v meste Čadca, kde z niekoľkých bytových domov odstraňovali ľad a cencúle,“ uviedla Farkasová.

V spomínaných obciach a mestách zasahujú hasiči z Námestova, Tvrdošína, Čadce, Turzovky, Terchovej, Kysuckého Nového Mesta, Dolného Kubína, Nitry, Prievidze, Trenčína, Pliešoviec, Galanty a zo Záchrannej brigády v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Zákammené, Klokočov, Skalité, Liptovský Mikuláš, Liptovská Kokava, Turzovka, Dolný Vadičov a Klubina.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM