Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

FOTO: Novozvolení poslanci na čele s primátorom Rajca Milanom Lipkom zložili sľub

Na ustanovujúcom zastupiteľstve 10. decembra zložili zvolení poslanci a primátor Rajca zákonom predpísaný sľub.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Novozvolení poslanci na čele s primátorom Rajca Milanom Lipkom zložili sľub
51
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Primátor Rajca Milan Lipka a 13 zvolených poslancov mestského zastupiteľstva sa od 10. decembra po zložení sľubu oficiálne ujali svojich funkcií na nasledujúce 4 roky. Svoj mandát a mestské insígnie predal Ján Rybárik do rúk novozvolenému primátorovi Milanovi Lipkovi (36).

Milan Lipka zatiaľ nie je rozhodnutý, či bude po jeho boku stáť viceprimátor, ktorého si vyberie z radov poslancov alebo prednosta úradu. V rajeckom zastupiteľstve bude mať väčšinu povolebná koalícia Spoločne pre Rajec. Na slávnostnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva zložil sľub primátor a dvanásti poslanci. Ospravedlnený bol Michal Šupka, ktorý zloží sľub poslanca na najbližšom riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva.

V pondelok 10. decembra tak zasadli do poslaneckých lavíc Peter Hanus, Ján Pekara, Bohuslav Gelatka, Róbert Augustín, Peter Pekara, Gustáv Mucha, Ján Kavec, Ján Mihalec, Martin Matejka, Zuzana Žideková, Lumír Kardoš a Marta Repková.

Pozrite si FOTOGALÉRIU tých, ktorí budú rozhodovať o Rajci

Na prvom zasadnutí MsZ v Rajci boli schválení aj sobášiaci poslanci. Tých má Rajec odvčera dvoch. Podľa vedúcej oddelenia správy a personálneho manažmentu MsÚ v Rajci Aleny Uríkovej, tento počet na množstvo „civilných“ sobášov v Rajci úplne postačí.
Povinnosť sobášiť vzniká zo zákona primátorovi mesta a druhým sobášiacim poslancom bol schválený Peter Hanus. Okrem toho sa MsZ uznieslo na zástupcovi pre občianske obrady, a tým bude Marian Paprskár. V rámci tohto bodu bola schválená ako sobášna miestnosť obradná sieň Radnice mesta Rajec a sobášne dni piatok a sobota od 13.00 hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM