Jozef Legéň Kultúra

FOTO: Budatínsky rínok prilákal fúru Žilinčanov. Takto vyzeralo záverečné sezónne podujatie

Posledná októbrová sobota sa niesla v duchu tradičného záverečného sezónneho podujatia s názvom Budatínsky rínok, ktoré sa uskutočnilo v Budatínskom parku. Nechýbali koncerty, tradičné stánky, vojenská technika, remeslá...Pozrite si fotogalériu z tohto multižánrového podujatia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Budatínsky rínok prilákal fúru Žilinčanov. Takto vyzeralo záverečné sezónne podujatie
Zdroj: Dnes24.sk

Na Budatínskom rínku ste mohli vidieť multižánrové predstavenia rôznych zoskupení. Na akcii nechýbal ani stredoveký šerm, vojenská technika a množstvo gastronomických lahôdok. Považské múzeum v Žiline sa podľa jeho riaditeľa Ladislava Cimeráka rozhodlo v tohtoročnom programe podporiť nové talenty a dať priestor mladým, nadaným hudobníkom.

Areál záhrady rozozvučali rôzne hudobné zoskupenia, nechýbali ani orientálne tance v podaní Orient Ubaab a Anthea. Chodníky lemovali tradičné stánky s pochutinami, remeslami a výrobkami rôzneho druhu. Tých najmenších ale aj starších zaujal žilinský 5. pluk špeciálneho určenia, návštevníci mohli vidieť nielen rozloženie dobového tábora a stredovekého šermu, ale najmä ukážky vojenskej techniky aj zo zbierok Považského múzea v Žiline. To ako to na Budatínskom rínku vyzeralo si pozrite v priloženej galérii.

Budatínsky rínok prilákal množstvo Žilinčanov
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM