Soňa Vanovčanová Iné športy Šport

Fitness juniorky prekvapili: Dve žilinské nominácie na majstrovstvá sveta, FOTO

Žilinské juniorské fitnessky zabojovali na Dubnickom pohári. Všetky umiestnenia splnili očakávania trénerov.

Ilustračný obrázok k článku Fitness juniorky prekvapili: Dve žilinské nominácie na majstrovstvá sveta, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Facebook

V sobotu 28. októbra sa uskutočnil 23. ročník súťaže vo fitness a kulturistike Veľká cena Dubnice. V kategórii fitness juniorky zastupovali Žilinu tri súťažiace zo športového klubu Gymnastika a fitness Žilina, ktorá pôsobí na ZŠ Karpatská 11 na Vlčincoch. Dievčatá priniesli dve nominácie na blížiace sa majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Rumunsku v dňoch 10. – 13. novembra 2017.

Ako nás informovala predsedníčka občianskeho združenia Gymnastika a fitness Žilina Soňa Danajová, na Veľkej cene Dubnice súťažili a umiestnili sa:

  • Karin Suchomelová (16 rokov) – 3. miesto
  • Lucia Zavadzanová (16 rokov) – 7. miesto
  • Diana Wildová (17 rokov) – 9. miesto

Podľa slov trénerky Dobroslavy Lehotskej sú dievčatá v príprave od júla tohto roku a tréningy sa skladali z dvoch fáz. „Prvá špecializovaný gymnastický tréning pod mojim vedením a druhá faza je špecializovaný tréning v posilňovni. Každá jedna trénuje vo fitcentre pod dohľadom svojich trénerov. Karin u Miroslava Šolca, Luciu pripravuje Natália Kořínková a Diana je zverenkyňou Drahoslava Krasnohorského,“ uviedla Slávka Lehotská. Podľa slov trénerky musí každá z dievčat dodržiavať prísny jedálniček, ktorý im pripravili tréneri fitness.

„Karin a Lucia prešli od detského fitness a športovej gymnastiky a pokračujú teraz v tomto športe ako juniorky. Diana cvičila gymnastiku len v útlom veku, a teraz začala cvičit u nás od jari. Karin bola od jari zaradená do reprezentácie z federácie SAFKST. Absolvovala počas prípravy pravidelné reprezentačné zrazy a sústredenia. Do nej som vkladala najväčšie nádeje, že sa nominuje. Bola veľmi odhodlaná a obetovala v príprave veľmi veľa. A vyšlo jej to, vybojovala si miestenku na majstrovstvá sveta,“ povedala trénerka.

„Lucia taktiež do prípravy vložila všetko úsilie. Na konci prípravy ju postihla ťažká angína, ktorá ju odstavila na 2 týždne. Ale zabojovala teraz na súťaži a taktiež sa nominovala na MS,“ uviedla Lehotská.
Diana tým, že je podľa trénerky ešte nováčik, absolvovala v Dubnici svoju súťažnú premiéru. „Ukázala, že taktiež patrí na súťažné pódium a že do budúcna budeme určite počuť aj o jej nomináciách,“ dodala Slávka Lehotská.

A aké sú očakávania na Majstrovstvách sveta? Nakoľko sú dievčatá čerstvými juniorkami, podľa trénerky bude vynikajúcim výsledkom, ak postúpia do finále súťaže.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM