Kultúra

Filmový maratón pod Dubňom: Blíži sa festival Vysoké hory, prinesie zaujímavé snímky!

Už 20. ročník druhého najstaršieho festivalu horských filmov na Slovensku Vysoké hory ponúkne v sobotu v priestoroch Mestského úradu v Žiline dvanásťhodinový maratón rozložený do piatich blokov. Nadšenci horských filmov sa môžu tešiť na slovenské i zahraničné filmy.

Ilustračný obrázok k článku Filmový maratón pod Dubňom: Blíži sa festival Vysoké hory, prinesie zaujímavé snímky!
Zdroj: Webnoviny.sk

Neodmysliteľnou súčasťou festivalu je Pavol Barabáš, ktorý pri príležitosti 20. výročia predstaví najzaujímavejšie expedície zo siedmich kontinentov v programe Cesty do neznáma. „Nie je žiadny iný autor, ktorý by bol taký spätý s 20-ročnou históriou festivalu Vysoké hory ako Pavol. Už od 4. ročníka nám do programu dával svoje novinky. Museli sme ho vyňať z diváckej súťaže, pretože ostatní nemali šancu a jeho filmy sa stali tradičným vyvrcholením festivalov. Tentoraz na našu veľkú radosť vystúpi osobne s viac ako hodinovým programom, po ktorom bude priestor aj na otázky,“ uviedol tlačový Peter Dodek.

Pamiatka Tóna Dobeša

„Pamiatke výškového horolezca Tóna Dobeša, ktorý zahynul spolu s kamarátmi 22. júna 2013 ako prvá slovenská civilná obeť terorizmu pod pakistanským končiarom Nanga Parbat, je venovaný film Milana Ohurniaka Odkaz Tóna Dobeša – človeka so širokým srdcom,“ doplnil tlačový tajomník.

Zahraničné filmy

Každý ročník festivalu spestrujú podľa neho organizátori aj vydarenými filmami zo zahraničnej produkcie. Tento rok to budú tri kratučké dielka na oživenie programu a dva dlhšie filmy – Krym Sergeja Nefedova, Krívajúce opice, Nový pohľad, Kto dohliada na hory a Horský kryštál – Paul Membrini. „Vstup na festival, ktorý sa začne o 9. hodine, je voľný. Ide o nesúťažné podujatie, jediným udeľovaným ocenením je Cena divákov. Veríme, že v pestrom programe si každý návštevník nájde to, čo ho zaujme a atmosféra bude vynikajúca až do záveru o 21. hodine,“ uzatvoril Dodek.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM