Rôzne Správy

Dve oddelenia v žilinskej nemocnici už vyzerajú lepšie: Pozrite FOTO, čo sa zmenilo!

Dve oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline dostali finančnú injekciu. Okrem rekonštrukcie priestorov získali aj nové vybavenie.

Ilustračný obrázok k článku Dve oddelenia v žilinskej nemocnici už vyzerajú lepšie: Pozrite FOTO, čo sa zmenilo!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline sprístupnili v stredu nové ambulancie gastroenterológie a vynovené oddelenie liečebne dlhodobo chorých, ktoré zrekonštruovali vďaka nadácii automobilky Kia. Celková suma určená na rekonštrukčné práce bola 127.900 eur.

„Oddelenie liečebne dlhodobo chorých dostalo okrem renovácie priestorov i materiálne vybavenie v podobe elektrických polohovateľných postelí s príslušenstvom. Nadácia zakúpila 66 postelí v hodnote viac ako 109.400 eur. Podpora žilinskej nemocnice v roku 2017 tak presiahla 237.000 eur. Počas uplynulých štyroch rokov sme vynaložili úsilie a financie aj na rekonštrukciu oddelení pediatrie a urológie. Zmeny, ktoré viedli k zlepšeniu kvality poskytovaných zdravotných služieb, sú vnímané pozitívne nielen zo strany pacientov, ale aj personálu,“ uviedol správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.

Gastroenterologické centrum získalo po rekonštrukcii nové priestory na poskytovanie zdravotných služieb. Vznikli ambulancie pre endoskopické výkony a hepatologická ambulancia, lôžková časť pre jednodňovú chirurgiu a imunologickú liečbu, ako aj priestor na vykonávanie celkovej anestézie. „Vývoj v gastroenterológii ide za posledných desať rokov dopredu. To, čo sa kedysi robilo chirurgicky, dokážeme dnes urobiť už ambulantne, endoskopicky. Máme kvalitné prístroje, dobrých lekárov a kvalitný zdravotnícky personál,“ doplnil vedúci lekár gastroenterolo­gického centra Ján Bašo.

Na oddelení liečebne dlhodobo chorých bola okrem nákupu materiálového vybavenia zrekonštruovaná aj časť B, ktorá bola v takmer pôvodnom stave. Pri prácach boli vymenené okná, podlahy, vymaľované priestory a rovnako došlo k úprave balkónov. Komfort pacientov oddelenia je momentálne na vysokej úrovni.
Spoločnosť Kia Motors Slovakia prostredníctvom svojej nadácie a nadačného fondu podporuje FNsP v Žiline už štvrtý rok. V tomto období investovala do zlepšenia komfortu a liečebného procesu pacientov a personálu nemocnice takmer jeden milión eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM