Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi

Dráma v žilinskom podchode: Za toto Jozefovi (32) hrozí doživotie!

Dôchodca si mal podľa polície kupovať kávu v kávomate, v tom k nemu pristúpil muž. Polícia vysvetľuje, čo sa stalo.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v žilinskom podchode: Za toto Jozefovi (32) hrozí doživotie!
Zdroj: TASR

Pár hodín po lúpežnom prepadnutí mali žilinskí kriminalisti v rukách podozrivého muža, k udalosti malo dôjsť v utorok 17. júla po polnoci v podchode železničnej stanice v Žiline. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa policajnej hovorkyne mal k 74 ročnému dôchodcovi, ktorý si pri kávomate kupoval kávu, zozadu pristúpiť muž a zo zadného vrecka nohavíc mu mal vyťahovať peňaženku. „Toto si dôchodca všimol a začal sa brániť a držať si peňaženku. Na to ho mal útočník udrieť päsťami do tváre, v dôsledku čoho mal dôchodca spadnúť na zem. Následne ho mal útočník viackrát udrieť do rôznych častí tela a z vrecka mu mal odcudziť peňaženku s dokladmi a hotovosťou asi 40 eur. Napadnutý dôchodca bol so zraneniami prevezený na ošetrenie do nemocnice,“ uviedla Balogová.

„V raných hodinách toho dňa žilinskí kriminalisti zadržali 32 ročného Jozefa zo Žiliny, ktorého následne vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Obvinenému Žilinčanovi hrozí v prípade preukázania viny podľa tzv. zásady trikrát a dosť uloženie trestu odňatia slobody na doživotie,“ zdôraznila Balogová.

Podľa hovorcu Krajskej prokuratúry v Žiline Milana Cisarika, prokurátor Okresnej prokuratúry Žilina podal návrh na vzatie do väzby J. M. obvineného zo zločinu lúpeže.

„Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina návrhu prokurátora vyhovel a rozhodol o vzatí obvineného do väzby. Dôvodom väzby je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. Tento páchateľ bol už v minulosti 2-krát právoplatne odsúdený za zločin lúpeže, a preto v prípade uznania viny mu podľa tzv. zásady trikrát a dosť hrozí uloženie trestu odňatia slobody na doživotie,“ vysvetlil Cisarik.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM