Správy

Ďalšia vlna opatrení v Žiline: Nová infolinka, usmernenia pre sobáše aj pohreby

Mesto posilnilo infokanály no pridalo aj obmedzenia. Prinášame prehľad tých najnovších.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia vlna opatrení v Žiline: Nová infolinka, usmernenia pre sobáše aj pohreby
Zdroj: TASR

Mesto Žilina spustí od piatka 13. marca na mobilnom telefónnom čísle 0908 304 916 in­folinku o prijatých opatreniach proti šíreniu nového koronavírusu a o usmerneniach mesta. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Infokanály

Doplnil, že telefónna linka bude k dispozícii každý deň vrátane víkendu od 7.00 h do 19.00 h. ,,K dispozícii je od začiatku týždňa aj internetová stránka http://www.zilina.sk/koronavirus/, ktorá na dennej báze informuje o aktualitách ohľadom koronavírusu a preventívnych opatreniach proti jeho šíreniu. Občania môžu so svojimi podnetmi kontaktovať mestský úrad aj elektronicky e-mailom na hovorca@zilina.sk," dodal Miškovčík.

Maximálne desať ľudí na sobáši

Krízový štáb mesta Žilina prijal vo štvrtok niekoľko nových usmernení. ,,Samospráva vydala usmernenie v súvislosti s účasťou hostí na sobášnom obrade, ktoré sa uskutočňujú na Radnici mesta Žilina. Podľa neho bude môcť byť na obrade prítomných maximálne 10 osôb, za účasti sobášiaceho a matrikárky bez ďalších účinkujúcich, napríklad recitátora, speváka, hudobníka a iného hudobného sprievodu. Rovnaké opatrenie sa týka aj organizácie pohrebov. Samospráva zároveň oznamuje, že nebude prijatá žiadna nová žiadosť o zabezpečenie civilného sobáša, ktorý by sa mal uskutočniť do 15. apríla. Na poslednej rozlúčke by sa mali z dôvodu prevencie oddnes zúčastňovať len blízke osoby," vysvetlil hovorca mesta Žilina.

,,Všeobecné odporúčanie k organizácii svadieb a pohrebov sa týka aj dôsledného dodržiavania zákazu hromadných spoločenských podujatí, ktoré je aktuálne platné na území celej Slovenskej republiky," pripomenul Miškovčík.

Výdajte aj zatvorený Mestský úrad

Upozornil, že s účinnosťou od pondelka 16. marca do 15. apríla sa zatvárajú jedálne a výdajne stravy, ktoré spravuje mesto. ,,Opatrenie sa dotýka asi 1000 stravníkov z radov seniorov, ktorí využívajú služby Jedálne na Námestí J. Borodáča 1, Jedálne na Lichardovej ulici č. 44 a výdajne jedla na ulici A. Kmeťa č. 38. Obmedzenie sa netýka 340 zdravotne znevýhodnených a imobilných občanov, ktorí doteraz využívali dovoz stravy domov. Od piatku 13. marca do 15. apríla bude uzatvorené Komunitné centrum Na predmestí na ul. Bratislavská 8612 v Žiline," dodal hovorca mesta Žilina.

Radnica tiež informovala, že v piatok (13.3.) bude budova Mestského úradu v Žiline pre verejnosť zatvorená, a to vrátane všetkých pracovísk v klientskom centre a podateľne. Pracoviská Ohlasovne pobytu Žilina (evidencie obyvateľov) a Matričného úradu v Žiline v klientskom centre Ministerstva vnútra SR v budove Europalace (Vysokoškolákov 33B) na Vlčincoch budú otvorené v úradných hodinách od 8.00 do 14.00 hodiny.

Zdroj: Facebook

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM