Igor Petrík Správy

Ďalší rozruch v žilinskej nemocnici: Námestník rezignoval na svoju funkciu

Adam Hochel, námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline rezignoval na svoju funkciu. Dôvodom je podľa jeho slov negatívna medializácia jeho osoby v posledných dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší rozruch v žilinskej nemocnici: Námestník rezignoval na svoju funkciu
Zdroj: TASR

Námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Adam Hochel rezignoval na svoju funkciu. Informovala o tom šéfka kancelárie ministra zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.

„Ako dôvod pánovi riaditeľovi uviedol negatívnu medializáciu jeho osoby v súvislosti s podaním výpovede 14 lekárov na internom oddelení. Pán riaditeľ rešpektoval tento dôvod a prijal demisiu,“ povedala Čižmáriková.

Lekári interného oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline podali na začiatku marca výpovede podľa ich slov z dôvodu dlhodobej nespokojnosti s neriešením kritickej situácie na oddelení. Podľa predsedu Lekárskeho odborového združenia Petra Visolajského je interné oddelenie nemocnice v katastrofálnych podmienkach. „Štyri roky hovoria lekári riaditeľstvu o katastrofálnych podmienkach a štyri roky to nikto neriešil. Zrazu, keď dá 15 lekárov výpoveď, pán riaditeľ začne niečo hovoriť o rekonštrukcii oddelenia. Nepríde mi to normálne,“ povedal Visolajský.

Riaditeľ žilinskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou Štefan Volák v reakcii na výpovede lekárov uviedol, že interné oddelenie žilinskej nemocnice pracuje v štandardných podmienkach a pacienti neboli v žiadnom prípade ohrození, zanedbaní ani iným spôsobom poškodení.

Čítajte tiež:

Výpovede lekárov v Žiline: Riaditeľ na brífingu reagoval na dianie v nemocnici

Ďalšia nepríjemná správa z nemocnice: Po lekároch by mohli dať výpovede aj sestry

Výpovede lekárov interného oddelenia: Žilinskí doktori prehovorili, čo stojí za ich krokom

Štrnásť lekárov žilinskej nemocnice podalo výpovede!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM