Kultúra

Čo dávajú v kine? Žilinčania, vyberte si z týždňovej ponuky film ako pre vás

Štvrtok už tradičné znamená začiatok nového premietacieho týždňa v žilinskom Ster Century Cinemas. Na aké novinky sa Žilinčania a spol. môžu tešiť počas nasledujúcich dní?

Ilustračný obrázok k článku Čo dávajú v kine? Žilinčania, vyberte si z týždňovej ponuky film ako pre vás
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Kamoš obor 2D, 3D

Legendárny režisér StevenSpielberg prináša na plátna kín príbeh z pera Roalda Dahla, ktorý si obľúbili milióny detí a ich rodičov po celom svete. Môže malé dievčatko zvíťaziť nad hroznými, ozrutnými obrami – ľudožrútmi, ktorí šíria strach po celej krajine? Máte pravdu – nemôže. Iba ak … iba ak by jej pomohol dobrý kamarát, rovnako veľký ako oni – Kamoš Obor. Ale nemyslite si, že malá Sophiasa bude nejako veľmi báť! Kamoš Obor je totiž veľmi zábavný spoločník a Sophiu i vás často rozosmeje. No a pretože má rád deti, určite sa stane aj vaším kamarátom.

Trailer k filmu si môžete pozrieť tu.

Bláznivá päťka

Pät kamarátov z detstva si užíva život v byte v srdci Paríža – vďaka veľkorysosti jedného z nich, Samuela. Jeho otec mu však náhle zastaví prísun peňazí a Samuel sa v snahe neprezradiť nepríjemnú situáciu svojim priateľom púšťa do riskantných projektov. Šťastie mu veľmi nepraje a nechtiac sa zapletie s miestnou mafiou, poštve proti sebe drogových dílerov a dokonca sa stáva hľadaným políciou. Nezostáva mu nič iné, než sa kamarátom priznať a požiadať ich o pomoc… Bláznivá francúzska komédia plná neočakávaných zvratov, ktorá po uvedení vo Francúzsku úspešne zaútočila na bránice divákov všetkých vekových kategórií.

Trailer tu.

Sloboda pod nákladom

So stovkou kíl na chrbte sa brodia v snehu, stúpajú lavinóznymi svahmi, odolávajú búrke i víchrici. Ich remeslo nie je len prácou a zárobkom, ale i cestou k vnútornému po­koju. V dokumentárnom filme Sloboda pod nákladom spoznáme najstaršiu generáciu tatranských nosičov, ktorí zásobujú vysokohorské chaty. Dozvieme sa, prečo si zvolili tento spôsob života a ostali poslednými mohykánmi na európskom kontinente. A možno sa zamyslíme aj nad vlastným nákladom, ktorý všetci nosíme.

A nezabudnite si pozrieť trailer ani k tomuto filmu.

Okrem týchto troch filmových noviniek si môžete vybrať aj reprízové premietania. Kompletný program nájdete vo fotogalérii po kliknutí na obrázok.

Titulné foto: ilustračné

Čo dávajú v Ster Century Cinemas?
1
Galéria
Zdroj: Ster Century Cinemas
Zdroj: Ster Century Cinemas
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM