Hokej

Bojovný a vyrovnaný zápas v Trenčíne: Vlci vojakom napokon body nezobrali

Bojovný hokej produkovali obidve mužstvá. Vlci ako aj domáci vojaci si boli viac ako vyrovnaným súperom. Rozhodnutie padlo minútu pred koncom z hokejky Kútneho. Žilinčania si tak z Trenčína neodniesli ani bod.

Ilustračný obrázok k článku Bojovný a vyrovnaný zápas v Trenčíne: Vlci vojakom napokon body nezobrali
Foto: Iveta Hrabovská

Dukla Trenčín – MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 18., 59. Kútny, 23. Rusnák – 27. Tomas (z trestného strieľania). Rozhodovali: D. Konc, Müllner – Junek, Šefčík, vylúčení: 5:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 1085 divákov.

Už v 5. min domáci Nemček rozozvučal žŕdku žilinskej bránky a vo vyrovnanej prvej tretine so šancami na oboch stranách to bol Trenčín, ktorému sa podarilo otvoriť skóre zápasu. V 18. min sa pred bránou Žiliny najlepšie zorientoval Kútny a otvoril skóre zápasu. Domáci na začiatku druhej časti po Rusnákovej dorážke zvýšili svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov, následný tlak však už nezužitkovali, naopak v 27. min Tomas z trestného strieľania znížil, čím vrátil snaživých Žilinčanov späť do hry.

Bojovné výkony oboch mužstiev aspoň trochu nahrádzali absenciu tvorivosti a pekných akcií, z čoho plynuli aj šance na zmenu skóre v tretej tretiny. Domáci Troliga a hosťujúci Novák však trafili len žŕdky. Ani jeden z tímov sa nedokázal strelecky presadiť a tak zápas kulminoval až v závere. Hostia mali k dispozícii dve presilovky, ktoré však nevyužili a v 59. min Kútny poistil vydreté trenčianske víťazstvo peknou strelou do šibenice.

Hlasy

Róber Kaláber, tréner Trenčína: „Som rád, že aj v oklieštenej zostave sme tento zápas zvládli a podarilo sa nám splniť náš cieľ. Mužstvo ukázalo bojovné srdce, charakter a odohralo veľmi dobrý zápas, hoci viacerí hráči nastúpili so zvýšenými teplotami. Mrzí ma len, že počas našej presilovky sme dostali gól z trestného strieľania a že v závere sme urobili dve zbytočné technické chyby, ktoré sa nám mohli vypomstiť. Víťazstvom sme získali potrebný pokoj pred prestávkou.“

Jan Neliba, tréner Žiliny: „Začiatok zápasu sme prežili aj s prispením šťastia a nášho výborného brankára. V tejto časti zápasu boli domáci lepším mužstvom. Až v druhej tretine sme dokázali hru vyrovnať a hoci sme znížili na rozdiel jediného gólu, v závere zápasu sme nedokázali premeniť presilovky a ani takmer minútovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Opäť sa ukázalo, že súťaž je vyrovnaná a každý môže bodovať s každým.“

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM