Michal Demjanovič Rôzne

Boj o titul najkrajšieho mesta: Na akej priečke sa momentálne nachádza Žilina?

O najkrajšom meste Slovenska rozhodnú ľudia svojimi hlasmi. Priebežné výsledky ukazujú, kto má aké šance.

Ilustračný obrázok k článku Boj o titul najkrajšieho mesta: Na akej priečke sa momentálne nachádza Žilina?
Zdroj: Dnes24.sk

Internetový portál Slovakregion vyhlásil už 8.ročník súťaže o najkrajšie mesto a obec Slovenska. Súťaž začala ešte v apríli a definitívneho víťaza spoznáme až na jeseň. Hlasovanie za súťažiace mestá potrvá do 31.októbra 2016 do 12:00 hodiny.

Minulý rok sa mesto Žilina umiestnilo na zaujímavom 8. mieste s počtom hlasov 14 584 . Na to, ako to dopadne tento rok, si ešte niekoľko týždňov počkáme.

Momentálne umiestnenie

V predbežnom poradí z celkového počtu 141 miest sa Žilina aktuálne nachádza na 26. priečke. Rebríčku zatiaľ vládnu na prvom mieste Spišská Nová Ves, za ňou Púchov a prvú trojicu uzatvára Bardejov.

V prvej desiatke máme momentálne jedného zástupcu z nášho kraja, a tým je mesto Ružomberok na šiestom mieste. Kúpeľné mesto Rajecké Teplice, ktoré je želiezkom v ohni Žilinského okresu, sa momentálne nachádza tesne za Žilinou na 28. mieste rebríčka. Do konca súťaže ale zostáva ešte niekoľko týždňov a všetko môže byť napokon úplne inak.

Z obcí stojí určite za zmienku, obec Terchová z nášho okresu, ktorá sa minulý rok umiestnila na krásnom 3. mieste. V tohtoročnom rebríčku sa momentálne nachádza na 63. mieste.

Ako hlasovať

Hlasovať za mesto/obec je možné maximálne jedenkrát za hodinu za to isté mesto/obec (to znamená, že jedno a to isté mesto/obec dostane od jedného hlasujúceho maximálne 24 hlasov denne). Hlasovať sa môže za viac miest a obcí v priebehu jednej hodiny.

Do súťaže sa môžu prihlásiť osoby – hlasujúci, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca.

Čítajte tiež:

Fotograf Janči (25): Čo môže byť krajšie ako fotenie pri Súľovských skalách?

VIDEO: Známi žilinskí vodiči autobusov, ako ich nepoznáte

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM