Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Akí sme starí? Máme aj 106 ročnú babičku, najviac Žilinčanov je ale v TOMTO veku

Zaujímavé čísla z nášho mesta. V akom veku je najväčšia skupina Žilinčanov, koľko máme bábätiek do jedného roka a koľko obyvateľov, ktorí už oslávili stovku...

Ilustračný obrázok k článku Akí sme starí? Máme aj 106 ročnú babičku, najviac Žilinčanov je ale v TOMTO veku
Zdroj: TASR

Je Žilina mladé mesto? Z pohľadu veku obyvateľstva o tom môže viac prezradiť to, koľko rokov má momentálne najväčšia skupina Žilinčanov. Podľa špecializovaného portálu egov.zilina.sk žije v našom meste momentálne celkom 82 982 obyvateľov.

Najviac Žilinčanov má okolo štyridsiatky

Vo vekovom zložení obyvateľstva vedú ľudia, ktorí naposledy oslávili tridsaťdeväť rokov. Žilinčanov v tomto veku je presne 1 574, z toho 810 mužov a 764 žien.

Druhú najčastejšiu skupinu tvoria tridsaťpäť roční obyvatelia nášho mesta. Presne 35 rokov má v meste 1 483 ľudí (801 mužov a 682 žien). O tretie miesto sa delia dve vekové kategórie a druhej najčastejšej vekovej kategórii veľmi tesne šliapu na päty. V našom meste totiž žije 1 482 tridsaťtri ročných (750 mužov, 732 žien) a rovnaký počet štyridsaťjeden ročných (749 mužov a 733 žien) obyvateľov.

Rekordérka má 106 rokov

So stúpajúcim vekom sú skupiny, pochopiteľne, menej početné. V meste žije ešte 370 ľudí v rozmedzí od 90 do 99 rokov. Rovnú stovku v Žiline nemá momentálne nikto, no 5 Žilinčanov žije viac ako sto rokov. A koľko rokov má ten najstarší z nich?

Najstaršia obyvateľka Žiliny je žena a naposledy oslávila 106. narodeniny. Na opačnom konci máme bábätká, a teda Žilinčanov, ktorí ešte nemajú ani jeden rok. Tých je 871.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM