Adela Fruckova Rôzne

Známe tváre zo Žiliny to prezradili: Ako a kde budú tráviť Veľkú noc?

Veľká noc už pomaly ale isto začína aj pod Dubňom. Zisťovali sme, ako tieto sviatky prežije hlava nášho mesta, či iní známi Žilinčania.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre zo Žiliny to prezradili: Ako a kde budú tráviť Veľkú noc?
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkonočné sviatky sú najvýznamnejším sviatkom pre všetkých kresťanov. Pre iných sú zasa symbolom prichádzajúcej jari, alebo časom oddychu. Nás zaujímalo, čo tieto sviatky znamenajú a kde ich budú tráviť známe tváre zo Žiliny.

Primátor plánuje lyžovačku

Na otázku, či primátor Igor Choma udržiava počas Veľkej noci tradičné zvyky, či chodí šibať a oblievať, odvetil: „Nie. Túto tradíciu nedodržiavam… Nešibem, nepolievam, nepijem.“ Nie všetci dodržiavajú zvyky úplne tradične a tak tí, ktorí majú toho bežne v práci neúrekom, sa snažia cez veľkonočné sviatky trochu vypustiť a oddýchnuť si. Dôkazom toho je aj naša hlava mesta: „Chcem byť s doma s rodinou a trošku si oddýchnuť. Plánujeme aj nejakú lyžovačku alebo prechádzku,“ opisuje.

Korbáč podľa YouTubu

Žilinský poslanec a exkandidát na post primátora Martin Barčík má tieto kresťanské sviatky rád. „Budem ich prežívať v harmónii tela a ducha. Prečítam si Bibliu, budem sa pozerať na dcéru ako hrá tenis a s manželkou behať v parku. Všetkým želám pekné sviatky,“ zavinšoval. Na otázku, či bude len oddychovať a prácu šibača prenechá iným, na prekvapenie pre náš portál odpovedal: „Určite budem aj šibať. Využijem YouTube a podľa videonávodu si upletiem korbáč.“

Vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a regionálneho rozvoja Ingrid Dolníková má tiež Veľkú noc rada. „Už celé roky chodíme s priateľmi a deťmi na chatu vo Vavrišove, kde sa všetci spoločne stretneme a samozrejme si vychutnáme aj šibačku. Zvyčajne nás je okolo 30 ľudí, čiže riadna partia. Vždy je veselo!“ prezradila so smiechom a dodala: „Veľkonočný pondelok spravia chlapci pred chatou špalier a my dievčence sa snažíme ním prebehnúť tak, aby sme sa vyhli vedrám vody a korbáčom, ale žiadna neostane suchá. Je pri tom veľká zábava,“ opisovala.

Žilinský boxerista: Šibanie aj tréning

Niektorí naši športovci musia zabudnúť na údené mäso so šalátom a venovať sa len krvopotnému tréningu. Aj známy boxerista zo Žiliny, Mirko Cingel, takto strávi tohtoročné sviatky. „Budem trénovať a trénovať, pretože už 31.3. letím do holandského Haagu, 2.apríla sa pobijem o titul Enfusion,“ hovorí Cingel. Minulý rok totiž nemohol tento prestížny titul obhajovať kvôli zraneniu chrbtice. Prezradil však, že na šibanie si čas nájde: „Musím predsa vyšibať moju priateľku Katarínku, mamu, babu, svokru a všetky tety, nech sú zdravé po celý rok,“ hovorí s úsmevom.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM