Zuzana Gadušová Tlačové správy

Žilinskí podnikatelia začali s novou taktikou: Majú jasný plán, takto chcú zlepšiť svoj biznis

Podnikatelia aj v našom kraji musia neustále čeliť novým výzvam. Niektorí tlaku podľahnú, iní sledujú najnovšie trendy. Pozrite sa, čo najnovšie v Žiline začalo fungovať.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí podnikatelia začali s novou taktikou: Majú jasný plán, takto chcú zlepšiť svoj biznis
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Tento model už funguje vo viacerých vyspelých krajinách a mestách. Podnikateľom ponúka spôsob ako adekvátne zareagovať na výzvy súčasného obchodu či marketingu, ktorý sa neustále mení. V Žiline sa už druhýkrát streli žilinskí podnikatelia, majitelia firiem, obchodov a prevádzok, manažéri, konatelia na Biznis networkingu. Nadviazali vzácne nové kontakty a obchodné príležitosti, spoznali nových ľudí z lokálneho a regionálneho biznisu. A vytvorili naraz s viacerými firmami spoluprácu. Podobné tipy na takéto super akcie nájdete TU.

Každý dostal priestor na predstavenie seba a svojej firmy

Stretnutie malo tri časti. V prvej ste si oťukali každého, kto prišiel a mohol by byť po prípade pre vašu spoluprácu zaujímavý vo svojom pracovnom odbore. Zástupca z každej firmy odprezentoval kto je, v akej firme pracuje, čím sa jeho práca vo firme vyznačuje a čo hľadá na Biznis Networkingu. „Ja som zodpovedný zo spoločnosti za strategický sels na Slovensku. Naša firma sa zoberá ponukou a realizáciou komplexných logistických riešení, samozrejme ten strategický sels je ruka v ruke spojený aj s networkingom. Teda s nadväzovaním nových obchodných vzťahov. Takže to bola jedna z tých priorít, možnosť ako odprezentovať našu spoločnosť a nadviazať nové spoločné vzťahy potencionálne,“ uviedol Martin Majtán, jeden z prítomných manažérov logistickej spoločnosti.

Najdôležitejšia je komunikácia

Druhú časť by sme mohli nazvať aj Biznis rande. Jedna polovica účastníkov zostávala za stolom a druhá sa každých 6 minút posunula o stôl ďalej. Počas týchto minút si firmy vymenili dôležité informácie medzi sebou. Rozoberali, ako by si mohli v dnešnom svete biznisu nájsť spoločnú cestu, poprípade vymyslieť nové plány. "Som z pohybového štúdia a prišla som si pre potenciálnych klientov či partnerov. Myslím si, že pohyb potrebuje v dnešnej dobe každý, takže aj každý kto tu prišiel či jeho zamestnanci a tak môžeme nadviazať spoluprácu,“ vysvetlila a predstavila svoju prácu Lucia Knapcová, inštruktorka a osobná trénerka. Každý si priniesol pripravenú prezentáciu svojej firmy a tak aj tých 6 minút bolo veľa krát málo. No a na to bola už tretia voľná časť.

Perspektívne vytváranie spolupráce medzi firmami

Keď už sa všetky firmy medzi sebou tak povediac oťukali, ľahšie sa im komunikovalo o biznise. V tretej časti už komunikovali firmy medzi sebou spontánne ako chceli a potrebovali. Ľahko sa im nadväzovali kontakty a vytvárala spolupráca. Každý si odniesol z tohto úžasne perspektívneho stretunia Biznis Networkingu množstvo vizitiek, nápadov, spoluprác s víziou inovatívnej svojej práce s ďalšími firmami. Bolo ich skutočne veľa a príležitosť využila každá zúčastnená firma, či podnikateľ skutočne naplno. Za toto podujatie vďačíme organizátorom podujatia RTCP klubu podnikateliek. Na takéto stretnutie sa môžeme tešiť opäť budúci rok.

Dlho očakávanýjesenný Biznis Networking v Žiline
26
Galéria
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM