Igor Petrík Tlačové správy

Žilinskí podnikatelia opäť nadväzovali kontakty: TOTO podujatie má zlepšiť ich biznis

Podnikatelia aj v našom kraji musia neustále čeliť novým výzvam. Niektorí tlaku podľahnú, iní sledujú najnovšie trendy. Možnosť, ako napredovať im ponúkla akcia, ktorá sa nedávno konala v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí podnikatelia opäť nadväzovali kontakty: TOTO podujatie má zlepšiť ich biznis
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiline sa už tretíkrát stretli žilinskí podnikatelia, majitelia firiem, obchodov a prevádzok, manažéri či konatelia na Biznis networkingu. Podujatie organizuje klub RTCP Ženy v podnikaní Žilina a jeho zámerom je propagácia networkingu ako výborného nástroja na zlepšenie biznisu a posilnenie spolupráce firiem a podnikateľov v regióne.

Podujatie ponúka podnikateľom spôsob, ako adekvátne zareagovať na výzvy súčasného obchodu či marketingu, ktorý sa neustále mení. Zároveň možnosť nadviazať vzácne nové kontakty a obchodné príležitosti, spoznať nových ľudí z lokálneho a regionálneho biznisu. A samozrejme, s viacerými firmami nadviazať spoluprácu. Tento model už funguje vo viacerých vyspelých krajinách a mestách.

Každý dostal priestor na prezentáciu

Stretnutie malo tri časti. V prvej sa účastníci vzájomne „oťukali.“ Kto a čo ponúka z hľadiska spolupráce vo svojom pracovnom odbore. Zástupca z každej firmy odprezentoval kto je, v akej firme pracuje, čím sa jeho práca vo firme vyznačuje a prečo prišiel na Biznis Networking.

„Volám sa Darina Tamajková, zastupujem penzión Zelený Dom vo Vitanovej na Orave. Som tu prvýkrát, toto podujatie som objavila cez centrálne Top Centrum Podnikateliek v Bratislave. Aj som sa tam trochu angažovala, ale pre mňa je Bratislava už dosť ďaleko. Preto mi viac vyhovuje Žilina. Som presvedčená, že určite tu budem chodiť častejšie,“ povedala.

„Som Mário Glos, z realitnej kancelárie MGM v Žiline. Na tomto podujatí som už tretí či štvrtýkrát. Prínos je určite v nových kontaktoch, pre nových mladých podnikateľov,“ priblížil.

Medzi účastníkmi bol i Lukáš Záhradník, profesionálny barista, z pražiarne kávy v Komárne. „Na akcii som prvýkrát, prišiel som pracovne, ale zapojím sa, samozrejme.“

Najdôležitejšia je komunikácia

Druhá časť podujatia by sa dala nazvať „biznis rande.“ Jedna polovica účastníkov zostávala za stolom a druhá sa po pár minútach posunula o stôl ďalej. Počas tejto doby si firmy medzi sebou vymenili dôležité informácie. Rozoberali, ako by si mohli v dnešnom svete biznisu nájsť spoločnú cestu, poprípade vymyslieť nové plány.

Perspektívne vytváranie spolupráce medzi firmami

V tretej časti už medzi sebou komunikovali zástupcovia firiem spontánne, ako chceli a potrebovali. Ľahko sa im nadväzovali kontakty a vytvárala spolupráca. Každý si z Biznis Networkingu odniesol množstvo vizitiek, či nápadov. Ale tiež víziu spolupráce s firmami aj organizátorom podujatia. Na takéto stretnutie sa môžeme tešiť opäť budúci rok. Podobný event bude v Žiline v októbri.

Viac informácií na: www.podnikanie-zenyzilina.sk

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

V Žiline sa konal Biznis networking
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM