Igor Petrík Rôzne

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Žiline, kam si je ísť radosť opekať

Teplé jarné počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť daleko. Toto sú tri miesta v Žiline, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Žiline, kam si je ísť radosť opekať
Zdroj: TASR

Po prechádzke okolitou prírodou či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod posilniť sa . A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj Žilina ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na opekačku pod Dubňom.

Vrch Dubeň

Po červenej turistickej značke stúpate medzi domami až na lúky, ďalej pokračujete lesom. Z prevažne zalesneného hrebeňa Dubňa je možné vidieť centrum Žiliny. Počas zostupu z Dubňa natrafíte na kryté besiedky s ohniskom, kde sa môžete občerstviť alebo zájsť na „opekačku“. Zostup končí na asfaltovej ceste zo Žiliny do Zástrania.

„Na Dubni som opekal neraz, v spojení s gitarou a "niečim“ na pitie, to je nádhera. Navyše, ako hubár som sa vždy poobzeral aj po hubách," povedal Peter (28).

Lesopark Chrasť

Na opekačku ponúka ideálne podmienky a to ohniská zabezpečené proti požiaru. Rodičia s deťmi určite ocenia detské ihrisko, ktoré sa v areáli nachádza. Lesopark je dostupný pešo z centra mesta do 60 minút, prípadne trolejbusovými linkami číslo 1, 4, 7 a 14 (zástavka Žilinská univerzita).

„Áno, v Chrasti som pár opekačiek zažil, bolo super. Jediná nevýhoda je, že človek zo vzdialenejších častí mesta sa poriadne prejde, kým tam príde,“ priblížil Marián (30).

Ekoskanzen Lietavská Svinná

Jednou z možností, ako zažiť nevšednú opekačku, je návšteva Ekoskanzenu, múzea v rírode, v Lietavskej Svinnej. Leží len sedem kilometrov od Žiliny a okrem priestoru vyhradeného na opekanie si tu môžete zahrať napríklad futbal, či iné loptové hry.

„Priznám sa, do okolitých obcí veľmi nechodím, o skanzene som počula ale nenavštívila ho,“ povedala Mária (31).

Prečítajte si tiež:

Po zime si vychutnajte skvelý relax: 5 miest v Žiline a okolí, ktoré počas jari stoja za návštevu

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Žiline vychutnať slnečné počasie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM