Igor Petrík Rôzne

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Žiline vychutnať slnečné počasie

Vysedávať pri počítači či pred telkou by v takomto počasí bola veľká škoda. Žilina totiž ponúka množstvo skvelých tipov, ako si vychutnať slnečné dni. Vybrali sme pre vás päť, ktoré podľa nás stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Žiline vychutnať slnečné počasie
Zdroj: TASR

Jarné teplo a slniečko láka ľudí čoraz viac na vzduch. Žilinčania pritom vôbec nemusia chodiť ďaleko, aby si počas pekných dní vonku príjemným spôsobom dobili baterky. Vybrať sa môžete obdivovať krásy okolitej prírody, ale napríklad aj na opekačku s priateľmi. Pokiaľ však radšej trávite teplé dni iba relaxom a chytaním bronzu, ponúkame päť tipov, ako si najlepšie vychutnáte slnečné počasie priamo v Žiline.

Park Budatínskeho zámku

Miesto ako stvorené pre relax, romantickú prechádzku v tieni mohutných stromov či učenie sa na skúšky alebo maturity… Práve v teplých dňoch ponúka množstvo príležitostí, ako v ňom Žilinčania môžu prežiť príjemné chvíle, či už sami alebo vo dvojici. Kto chce, môže si „odskočiť" do Budatínskeho zámku.

Mestská krytá plaváreň

Keď sa ortuť teplomera štverá k letným hodnotám, vtedy dobre padne schladenie v podobe chladivej vody. Tú si Žilinčania môžu dopriať aj v jednom 50 metrovom vnútornom bazéne a dvoch, rovnako dlhých, vonkajších bazénoch. Kto pri toľkom plávaní vyhladne, môže sa najesť v neďalekej reštaurácii.

Mariánske námestie

Srdce mesta a zároveň mestská pamiatková rezervácia. Nejedno oko poteší pohľad na historické dominanty ako je Radnica mesta, Kostol Obrátenia sv. Pavla, alebo známe „laubne.“ Komu história moc nehovorí, ocení kultúrne podujatia rôzneho druhu, ktoré sa tu pravidelne konajú. Ale tiež štýlové kaviarničky a reštaurácie, ktoré v letnom období lákajú svojimi terasami návštevníkov príjemne si posedieť.

Letné terasy

Aj tento rok sa dočkáme letných terás, ktoré nenájdeme iba v historickom centre Žiliny. Nejeden Žilinčan si teplé dni pod Dubňom automaticky spojí práve s nimi. Ponúkajú príjemné posedenie na čerstvom vzduchu s priateľmi, hoci aj pri sledovaní hokejových majstrovstiev sveta. K návšteve letných terás už nezameniteľne patria aj vychladené pivko či kofola, ktoré si počas teplých dní zaručene vychutnáte najlepšie.

Bôrický park

Okrem workout-ových zostáv, či možnosti prechádzky a relaxu ponúka aj oplotené ihrisko pre deti. Vzniklo pred piatimi rokmi na mieste starého a je rozdelené na dve časti. Časť pre deti do 6 rokov je osadená 4 detskými prvkami a pieskoviskom. V druhej časti – pre deti od 6 rokov – nájdu vaši najmenší ďalšie lákadlá a nachádzajú sa tam i lavičky bez opierok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM