Igor Petrík Rôzne

Známe tváre o obľúbených zákutiach: Ktoré miesta v Žiline si zamilovala hovorkyňa SAD?

K mestám, ktoré ponúkajú mnoho pekných zákutí, patrí aj Žilina. Svoje obľúbené miesta pod Dubňom majú aj známe tváre a v našom novom seriáli nás s nimi oboznámia. O tých svojich porozprávala hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre o obľúbených zákutiach: Ktoré miesta v Žiline si zamilovala hovorkyňa SAD?
Zdroj: Dnes24.sk

Ivana Strelcová nám prezradila svoje najobľúbenejšie zákutia Žiliny. Čo teda má v našom meste rada?

Bývam už 20 rokov v okrajovej časti sídliska Hájik s výhľadom na Hradisko, Hôrky a do „ďaleka“. Divadlo krásnej premeny okolia pod vplyvom počasia a ročných období ma ešte neomrzel. Najúžasnejší je pohľad na prichádzajúcu búrku. Zaujímavá je aj poloha samotnej Žiliny – mesta v kotline. Kamkoľvek človek vybehne na okraj, má krásne výhľady, prezradila hovorkyňa.

Hovorí, že už keď prvý raz prišla do bytu na Hájiku, tak ju upútal výhľad a ticho. O pár dní už oceňovala aj možnosti nekonečných prechádzok v prírode. Žilinu milujem práve pre okolitú prírodu. Nepotrebujem na kopce stále liezť, ale potrebujem ich vidieť. Víkendy a prázdniny môjho detstva som často trávila na Lutišiach a tam som sa naučila aj hubárčiť. Dnes chodievam na huby po celom okolí. Svoje obľúbené zákutia má Ivana Strelcová aj priamo v Žiline.

„Mám rada aj centrum mesta. Páči sa mi súčasné prepájanie histórie a moderna. Patrím medzi tých ľudí, ktorí tvrdošijne netrvajú na zachovávaní každej „barabizne“ v meste.“

V meste má aj obľúbenú reštauráciu, ktorú často navštevuje. Celoročne mám obľúbenú reštauráciu s krásnym výhľadom. Orientálna reštaurácia Habibi je presne to, čo moja duša potrebuje. Nádych milovaných dovoleniek v Egypte, vodná fajka, originálne koláčiky a celá kuchyňa a zároveň pohľad na Straník a Malú Fatru… Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM