Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Zmeny v žilinskej nemocnici: Nastupujú noví primári a lekári, pozrite mená

Na niektorých oddeleniach žilinskej nemocnice dôjde ku zmenám. Od mája nastupujú noví primári a vedúci lekári na piatich oddeleniach.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v žilinskej nemocnici: Nastupujú noví primári a lekári, pozrite mená
Zdroj: FNsP Žilina

Primárom a vedúcim lekárom 17 oddelení žilinskej nemocnice končí tento rok ich menovacie obdobie pre výkon funkcie. V apríli sa uskutočnili prvé výberové konania, v rámci ktorých rozhodla odborná komisia o siedmich nových či staronových primároch a vedúcich lekároch. O zmenách informovala hovorkyňa FNsP v Žiline Lenka Záteková.

„V máji nás čakajú ďalšie výberové konania, no už teraz môžem povedať, že úroveň uchádzačov je vysoká a projekty rozvoja oddelení, ktoré lekári pripravili, sú veľmi ambiciózne. Verím, že prinesú mnoho pozitívnych zmien a inšpirácií pre našu nemocnicu,“ uviedol generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek s tým, že v nemocnici prijali aj novú smernicu o obsadzovaní miest vedúcich zamestnancov. „Pravidlá sú jasné a rovnaké pre každého uchádzača, výber je transparentný a založený predovšetkým na odbornosti manažérskych zručnostiach,“ do­dal.

Podľa slov ekonomického riaditeľa žilinskej nemocnice Petra Brašku odchádza po 16 rokoch z pozície primára úrazovej chirurgie Karol Orlovský, ktorého od 1. mája vystrieda na oddelení Juraj Kacian. Ten doteraz pôsobil ako medicínsky riaditeľ fakultnej nemocnice v Žiline. „Pán primár Orlovský sa rozhodol v nemocnici zostať a momentálne je od 1. mája poverený ako vedúci lekár urgentného príjmu,“ doplnil P. Braška.

Zmena čaká taktiež oddelenie rádiológie. Primárka Jarmila Hrtánková odovzdá primársku stoličku Martinovi Molnárovi. Skončiť svoje pôsobenie na čele oddelenia sa rozhodol aj dlhoročný primár pediatrie Juraj Kováčik, na základe výberového konania na jeho pozíciu nastúpi Zuzana Cigániková. Zmeny čakajú i urológiu, súčasného primára Juraja Mikuláša nahradí jeho zástupca Roman Mráz. Výberové konania na vedúcich pracovníkov prebehli tiež na pediatrickej ortopédii a oddelení otorinolaryngológie (ORL). Detskú ortopédiu naďalej povedie súčasný primár Juraj Popluhár a vedúcim lekárom ORL ostáva Pavol Lukášek.

Vedenie príslušných oddelení:

Pediatria, termín nástupu po dohode

  • primárka MUDr. Zuzana Cigániková

Urológia, termín nástupu po dohode

  • primár MUDr. Roman Mráz

Úrazová chirurgia, od 1. 5. 2018

  • primár MUDr. Juraj Kacian

Pediatrická ortopédia, bez zmeny

  • primár MUDr. Juraj Popluhár, PhD., MBA

Rádiológia, od 1. 5. 2018

  • vedúci lekár MUDr. Martin Molnár

Urgentný príjem, od 1. 5. 2018

  • poverený vedúci lekár MUDr. Karol Orlovský, PhD.

ORL, bez zmeny

  • vedúci lekár MUDr. Pavol Lukášek, PhD.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM