Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Zlatý záchranársky kríž poputoval aj do Žiliny: Mená našich policajtov s vyznamenaním

Prezídium hasičského a záchranného zboru udeľovalo ocenenia Zlatý záchranársky kríž za rok 2018. Za svoj čin boli ocenení aj dvaja žilinskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku Zlatý záchranársky kríž poputoval aj do Žiliny: Mená našich policajtov s vyznamenaním
2
Galéria

V priestoroch hotela Tatra v Bratislave sa uskutočnilo slávnostné podujatie Zlatý záchranársky kríž, na ktorom sa už 13. krát stretli najlepší záchranári z celého Slovenska spoločne s hrdinami laických záchranných akcií. Poslaním tohto podujatia je oceniť výnimočné, profesionálne zvládnuté zásahy hasičov, zdravotníkov, policajtov a iných zložiek integrovaného záchranného systému, dobrovoľníkov aj profesionálov, rovnako ako i obetavé činy prvej pomoci laikov – detí aj dospelých. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

Odborná porota zložená z predstaviteľov všetkých zložiek Integrovaného záchranného systému hodnotila tento rok výnimočné činy profesionálnych záchranárov i laikov v podobe 70 nominácií v šiestich kategóriách:

  • Záchranársky čin laickej verejnosti
  • Záchranársky čin laickej verejnosti – deti
  • Zlatý záchranársky kríž profesionálov jednotlivcov
  • Záchranársky čin profesionálneho kolektívu
  • Najkurióznejší záchranársky čin
  • Cena RESCUE reportu za kreatívny prístup k osvete a vzdelávaniu

Zlatý záchranársky kríž za „Najkurióznejší záchranársky čin“ získali práp. Mgr. Milan Peško a ppráp. Mgr. Jozef Bujný z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Policajti pomohli žene, ktorá spadla do odvodňovacieho kanála a zostala zranená a zakliesnená v blate. Policajtom sa po namáhavom a riskantnom zásahu podarilo ženu z kanála vytiahnuť a poskytnúť jej predlekársku prvú pomoc. O prípade sme vás informovali TU.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM