Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi

Žilinskí policajti pomohli uväznenej žene: Vraj mala veľké šťastie, FOTO

Žilinským policajtom, podľa ich správy, telefonovala žena uväznená v jame. Muži zákona sa ihneď vydali na pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí policajti pomohli uväznenej žene: Vraj mala veľké šťastie, FOTO
7
Galéria

Žilinským policajtom zavolala v pondelok 26. marca pred jedenástou hodinou dopoludnia žena, ktorá bola podľa svojich slov uväznená v jame. Tí ihneď vyrazili na miesto, no presnú polohu ženy museli lokalizovať, v čom im pomohli okolití svedkovia. Polícia Slovenskej republiky o tom informovala na sociálnej sieti Facebook.

„Operačné stredisko okamžite po prijatí oznámenia na miesto vyslalo policajnú hliadku z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-okolie a aj hasičov a záchranárov. Na miesto prišli ako prví policajti z obvodného oddelenia, ktorí na základe miestnej znalosti lokalizovali miesto, kde by sa mohla osoba nachádzať. Prepátravali okolie rieky Kysuca a cesty. Na druhej strane rieky bol stavebný robotník, ktorý ukazoval smerom na breh rieky,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

„Ženu našli pri otvore zo šachty, zaseknutú medzi betónom a zeminou. Bola v šoku a sťažovala si na veľkú bolesť nohy. Do tejto nešťastnej situácie sa dostala tak, že pri prechádzaní cez poľnú cestu spadla do šachty hlbokej 3–4 metre, z ktorej ústil východ, v ktorom nakoniec uviazla,“ uvádzajú na stránkach muži zákona.

„Po príchode na miesto policajti za pomoci hasičov naložili zranenú ženu na nosidlá a preniesli ju do sanitky,“ doplnil Moravčík.

Podľa ďalších informácií policajti ženu dostali von, keď zeminu odhrnuli lopatou. Nakoniec zabezpečili, aby nedošlo k zraneniu iných osôb až do príchodu kompetentného správcu, ktorý šachtu uzatvoril.

Podľa polície šlo o veľké šťastie, nakoľko žena mala so sebou mobilný telefón. „Ako ilustráciu tragických udalostí uvádzame nedávny príklad z Bratislavy, keď po páde do šachty s vodou zahynul mladistvý chlapec. Jeho telefón bol nájdený vonku pred šachtou. A ešte príklad zo zahraničia: mladý britský turista sa na dovolenke vracal sám z baru na hotel, spadol do šachty a jeho telo bolo nájdené až po cca. piatich rokoch,“ upozorňuje Polícia SR.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM