Soňa Vanovčanová Správy Komunálne voľby

Získal viac ako 2000 hlasov Žilinčanov: Odkaz poslanca Petra Cibulku (36) voličom

Žilinčania si zvolili v sobotňajších komunálnych voľbách 31 poslancov. Najviac hlasov odovzdali práve Petrovi Cibulkovi. Aká bola jeho reakcia?

Ilustračný obrázok k článku Získal viac ako 2000 hlasov Žilinčanov: Odkaz poslanca Petra Cibulku (36) voličom
Zdroj: Peter Cibulka

Počas víkendových komunálnych volieb rozhodovali voliči na celom Slovensku o primátoroch i poslancoch obecných zastupiteľstiev. V Žiline bolo zapísaných 70 771 voličov a svoje volebné právo využilo 51,30 %. V rámci volieb do zastupiteľstva odovzdali voliči 28 340 platných hlasovacích lístkov a zvolili si 31 poslancov mestského zastupiteľstva do ôsmich volebných obvodov. Samozrejme, každý volebný obvod má iný počet voličov a mal aj iné množstvo kandidátov, medzi ktorých sa hlasy v končnom dôsledku rozdelili. O tom, ktorých kandidátov si Žilinčania zvolili na nasledujúce štyri roky do MZ sme informovali TU.

V druhom najväčšom volebnom obvode, teda na Solinkách, volili obyvatelia päť zástupcov do žilinského poslaneckého zboru. Najviac, 2 255 platných hlasov, voliči odovzdali nezávislému kandidátovi Petrovi Cibulkovi, ktorý nazbieral väčšinu nielen medzi konkurenciou vo svojom volebnom obvode, ale v celom meste. Peter Cibulka má pred sebou druhé volebné obdobie v žilinskom zastupiteľstve. Ako reagoval svoj na volebný úspech?

Podľa jeho vlastných slov mal pred sobotňajšími komunálnymi voľbami rešpekt a trochu aj obavy. Hoci sa snaží venovať svojim poslaneckým povinnostiam naplno, konkurencia v regióne je veľká. Keď sa dozvedel volebné výsledky, zostal veľmi milo prekvapený.

„Chcel by som poďakovať všetkým svojím voličom, občanom Soliniek a všetkým, čo ma podporovali a spolupracovali sme spolu počas celých štyroch rokov. Naďalej sa budem snažiť stáť pri nich a kontinuálne nadviazať na činnosť v uplynulom volebnom období, teda nielen snažiť sa o zlepšenie prostredia na Solinkách pre Solinkárov, ale aj uchovať a uchrániť lúku pod Lesoparkom Chrasť, aby na nej vznikol veľký prírodný park pre všetkých Žilinčanov a oficiálne venčovisko. Taktiež budem podporovať riešenia bezplatného parkovania pre obyvateľov sídliska,“ uviedol pre Žilina24 Peter Cibulka.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM