Správy Komunálne voľby

Peter Fiabáne považuje za kľúčovú spoluprácu žilinských inštitúcií

Novozvolený primátor Žiliny Peter Fiabáne považuje za jednu z kľúčových vecí oslovenie všetkých relevantných inštitúcií mesta a ich spoluprácu.

Ilustračný obrázok k článku Peter Fiabáne považuje za kľúčovú spoluprácu žilinských inštitúcií
Zdroj: TASR

Peter Fiabáne plánuje spolupracovať so všetkými dôležitými inštitúciami v meste Žilina. Povedal to vo volebnej centrále v Žiline po prvom vyhlásení k zisku primátorského pos­tu.

„Či už ide o Žilinskú univerzitu, vyšší územný celok, silných podnikateľov. Len vtedy vieme mesto posunúť ďalej. Som pripravený vytvárať odborné tímy, ktoré nadviažu na Plán ZA. Nadviažu dokonca aj na plány ďalších kandidátov na primátorov. Toto dať dokopy ako základnú vec, na ktorej musíme pracovať a posúvať sa dopredu,“ povedal Fiabáne.

Za veľký problém považuje dopravu a parkovanie. „Tam som jasne deklaroval, akým spôsobom k nim chcem pristupovať. Druhou zásadnou oblasťou je verejný priestor. Kvalita verejného priestoru, čistota mesta. Hovorím, že základné služby mesta musia fungovať na sto percent,“ podotkol novozvolený primátor.

Primátor by sa podľa neho nemal pozerať iba na najbližšie štyri roky. „Pre mňa je zásadnou vecou urobiť všetko pre to, aby sa za štyri roky mesto zmenilo takým spôsobom, že dostane smer na dlhé roky. Mám ambíciu, aby sme pripravili plán rozvoja mesta do roku 2050. To robia moderné mestá – majú dlhodobé plány, ktoré majú jasne nastavené ciele a financovanie. Toto je moja ambícia, že ktokoľvek príde po mne za tie štyri roky, už bude mať s čím pracovať,“ dodal novozvolený primátor.

Peter Fiabáne získal v sobotňajších komunálnych voľbách 13.876 hlasov (48,06 percenta) z 28.872 platných hlasov. Na druhom mieste skončil Patrik Groma, ktorý získal 7142 hlasov (24,74 percenta) a tretí skončil Martin Kapitulík so ziskom 3754 hlasov (13 percent.) Volebná účasť v Žiline dosiahla 41,30 percenta.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM