Igor Petrík Správy

Zimný štadión opäť slúži hokeju aj verejnosti: Jeho rekonštrukcia stála milión eur

Ešte v lete tohto roka začali rekonštrukčné práce na žilinskom zimnom štadióne, ktoré boli zavŕšené jeho odovzdaním do užívania žilinskému hokeju a verejnosti. Rekonštrukčné práce vyšli na milión eur.

Ilustračný obrázok k článku Zimný štadión opäť slúži hokeju aj verejnosti: Jeho rekonštrukcia stála milión eur
Zdroj: TASR

Vedenie mesta Žilina odovzdalo v pondelok do užívania žilinským hokejistom a verejnosti zrekonštruovaný zimný štadión. Ako informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina, rozsiahle rekonštrukčné práce prebiehali od júna tohto roka. Peniaze na opravu štadióna vo výške 1 010 000 eur získalo mesto od vlády Slovenskej republiky na jej výjazdovom októbrovom rokovaní v Žiline.

„Najväčšia investícia sa dotkla vzduchotechniky, ktorá zlepšuje odvetrávanie šatní, ale aj hracej plochy. Taktiež umožňuje v prípade potreby vykurovanie a znižuje výskyt hmly na ľadovej ploche. Menili sa mantinely pre splnenie novej smernice, rekonštruovala sa elektroinštalácia, vybudovalo sa nové ozvučenie. Rekonštrukcia šatní bola vykonaná nielen v starej hale, ale aj v tréningovej hale. Taktiež sa spevňovala strecha starej haly a celkovo prešla výraznou obnovou,“ priblížil hovorca.

„Počas prác sme vykonávali kontroly, aby sme sa ubezpečili, či všetko prebieha v poriadku. Zhotoviteľ prác bol ústretový a o všetkom nás informoval. Po rekonštrukcii sa hráčom ale skultúrnili podmienky pre ich výkon či športové zážitky,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.

Žilinský hokejový štadión patrí k najstarším krytým štadiónom na území Slovenska ešte z čias Československa. Jeho stavba začala v roku 1958 a dokončená bola v roku 1961 podľa projektov Milana Hodoňa a Jána Dlhopolčeka. Slávnostné otvorenie haly sa uskutočnilo 4. januára 1961 zápasom žilinských hokejistov so švajčiarskym družstvom Young Sprinters Neuchâtel. Hala mala kapacitu 6 200 divákov, z toho 1 100 miest bolo vyhradených na státie.

Mohlo by vás zaujímať:

Rekonštrukcia žilinského zimáku ide do finále: Aha, aké vylepšenia na štadióne urobili

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM