Igor Petrík Krimi

Žilinskí policajti v nasadení: Za pomoci ľudí zadržali podozrivého (19) z vlámaní do áut

Žilinskí policajti zadržali Mária (19) zo Žiliny, podozrivého z krádeží vlámaním do motorových vozidiel. Mladíkovi v prípade dokázania viny hrozí basa na šesť mesiacov až tri roky.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí policajti v nasadení: Za pomoci ľudí zadržali podozrivého (19) z vlámaní do áut
Zdroj: Policajný zbor SR

S pomocou ľudí zadržali v stredu popoludní policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – západ 19-ročného Mária zo Žiliny. Mladík je podozrivý z krádeží vlámaním do vozidiel na území mesta Žilina. Poverený príslušník Policajného zboru ho obvinil z pokračovacieho prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

„Obvinený muž sa od konca januára do 25. februára 2015 vlámal do deviatich motorových vozidiel. Poškodzoval na nich sklenené výplne a následne z ich priestoru odcudzil rôzne veci (tašky, peňaženky, ruksak, v ktorých boli osobné doklady, kľúče, finančná hotovosť aj dioptrické okuliare). Uvedeným konaním bola spôsobená celková škoda v predbežnej výške viac ako 3400 eur,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Poverený príslušník Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného mladíka do väzby. Ten bol akceptovaný a Mário je tak stíhaný väzobne.

Fotografie áut, ktoré čelili vlámaniu
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM