Krimi

Žilinskí colníci o dramatickej naháňačke: Muži sa snažili previezť drogy do Česka

Príslušníci finančnej správy si všimli auto, ktoré pri prechádzaní popri nich prudko zrýchlilo. Hneď tušili, čo je vo veci.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí colníci o dramatickej naháňačke: Muži sa snažili previezť drogy do Česka
Zdroj: TASR

Príslušníci finančnej správy zadržali 32-ročného muža a jeho spolujazdca, ktorí prevážali v aute drogy a na ceste zo Svrčinovca (okres Čadca) do Českej republiky sa im pokúsili ujsť. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Doplnila, že počas colnej kontroly na Kysuciach si príslušníci finančnej správy všimli vozidlo, ktoré pri prechádzaní okolo nich prudko zrýchlilo.

,,Nadobudli podozrenie, že sa v aute nachádza nelegálny tovar a začali ho prenasledovať. Vodičovi dávali znamenie na zastavenie, no na výzvy nereagoval a pokračoval v jazde smerom do Českej republiky," uviedla hovorkyňa CÚ Žilina.

,,Keď sa službukonajúca hliadka dostala pred unikajúce vozidlo, opakovane sa ho pokúsila zastaviť, avšak neúspešne. Vodič dokonca pridal plyn, nárazom do služobného motorového vozidla si prerazil cestu a po mokrej vozovke sa rútil neprimeranou rýchlosťou ďalej. Zastavili ho až smetné koše, do ktorých narazil, keď odbočil na poľnú cestu. Následne sa aj so spolujazdcom dali na útek," dodala Chríbiková.

Príslušníci finančnej správy podľa nej mužov zadržali. ,,Po príchode privolanej polície z Českej republiky a obhliadke vozidla zistili aj dôvod, prečo sa chceli vyhnúť kontrole. Vo vozidle mali sušenú rastlinu aj kovový obal s obsahom bielych kryštalických látok. Obaja muži čelia podozreniu zo spáchania trestných činov – v Českej republike za nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a v SR za úmyselné napadnutie verejného činiteľa," uzavrela hovorkyňa CÚ Žilina.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM