Rôzne

Žilinské mamičky v tom majú jasno: Tieto lokality počas jesene radi navštevujeme, FOTO

Rodičia sa snažia po celý rok vyplniť program svojím ratolestiam. Niektoré mamičky nám prezradili lokality v meste a blízkom okolí, kde sa cítia najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Žilinské mamičky v tom majú jasno: Tieto lokality počas jesene radi navštevujeme, FOTO
4
Galéria
Foto: Erika Ďurčová / Zdroj: Dnes24.sk

Bôrický park

Bôrický park alebo inak Park Ľudovíta Štúra je najvyhľadávanejšou lokalitou počas celého ročného obdobia.

" V lete ponúka fontána príjemné osvieženie a na jeseň sa tu skrývame pred slnkom. Ale jeseň je tu najkrajšia, fotíme si tu všetky naše ratolesti, " povedala mamička Lucia (28) zo Žiliny.

Nachádza sa tu oddychová zóna a útočisko v ňom hľadajú najmä rodičia s deťmi, seniori, psíčkari, výnimkou však nie sú ani cyklisti či korčuliari. Je tu množstvo preliezok a hojdačiek, ktoré sú plné vískajúcich detí.

Lesopark Chrasť

„Moje deti lesopark obľubujú hlavne kvôli novej lanovke. Sme tu skoro každý deň, keď je pekné počasie. Kaviareň nám ponúka občerstvenie. My sme tu spokojní,“ doplnila mladá mamička Martina (23).

Lesopark Chrasť je obľúbeným miestom relaxu pre všetky vekové kategórie Žilinčanov. Okrem prechádzok je obľúbeným miestom rekreačných bežcov či cyklistov a taktiež spojnicou medzi sídliskami Solinky a Vlčince.

Hlboká cesta

Čoby na skok pre Vlčinčiarov, ktorí si chcú len tak vyjsť z paneláku von na vzduch medzi stromy. Prechádzka po dlhej farbenými listami posiatej ulici ponúka kľud a pokoj. Nachádza sa medzi panelákmi a vedie až do centra mesta Žilina.

Bicyklom okolo okolo Vodného diela

V dnešnej dobe je veľa športu-chtivých mamičiek, ktoré vyhľadávajú práve cyklotrasu okolo Vodného diela. „Nasadneme na bicykel, dieťa si dám za seba na nosič a o výlet je postarané,“ uviedla Monika (33) z Mojša.

Jednoduchá cyklotrasa vhodná aj pre rodiny s deťmi. Touto cyklotrasou sa dostanete do zrevitalizovanej záhrady Budatínskeho hradu, v ktorej nájdete aj stojany na bicykle a lavičky, kde si môžete s deťmi oddýchnuť. Alebo naopak, môžete sa vybrať smerom k Strečnu a vrátiť sa po strane okolo Mojša a občerstviť sa po ceste v reštauráciách.

Detské ihriská

Detských ihrísk je v Žiline dosť, hádam každé sídlisko ho má minimálne jedno. Janke z Vlčiniec vyhovuje práve to, že je doma a dieťa má pod nosom. " Aspoň si navarím a upracem.. A niekedy idem za ním von a hráme sa spolu," doplnila Janka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Žiliny a okolia.

Ktoré z uvedených lokalít navštevujete aj vy s deťmi?

Žilinské mamičky na prechádzke
4
Galéria
Foto: Erika Ďurčová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM