Správy

Žilinská škôlka po ročnej rekonštrukcii: Vynovené pavilóny aj vyššia kapacita, FOTO

Obnova za viac než milión eur je hotová. Nazrite do útrob vynovenej materskej školy s novou kapacitou.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská škôlka po ročnej rekonštrukcii: Vynovené pavilóny aj vyššia kapacita, FOTO
13
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

V Materskej škole (MŠ) na Suvorovovej ulici v Žiline opravili počas jednoročnej rekonštrukcie päť pavilónov a zvýšili jej kapacitu o štyri desiatky miest. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka si obnova MŠ vyžiadala približne 1,3 milióna eur. Mesto ju financovalo z vlastných zdrojov a z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Dva nadstavené pavilóny

Pripomenul, že v školskom roku 2020/2021 deti navštevovali náhradné priestory, ktoré poskytli Základná škola (ZŠ) Jarná a ZŠ Limbová.

„Rekonštrukčné práce sa zamerali na zníženie energetickej náročnosti budov a zvýšenie kapacity. Všetky pavilóny sú kompletne zateplené, vymenili sa niektoré okná i dvere. Dva pavilóny nadstavili, čím sa zvýšila ich kapacita. Kompletne sa vymenila elektroinštalácia vrátane svietidiel, pribudli nové sociálne zariadenia a nové vykurovacie telesá,“ uviedol Miškovčík.

Práce aj na dvore

Doplnil, že revitalizácie sa dočká aj vonkajší areál, ktorý doplnia o nové hracie prvky a plot. „Fasáda MŠ dostala nový vzhľad, doplnený o číselné označenie pavilónov podľa predlohy žiakov zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu v Žiline,“ dodal hovorca mesta.

„Som veľmi rád, že rekonštrukciou prešla práve MŠ na Suvorovovej ulici. Prác v takomto rozsahu sa dočkala po desiatkach rokov, vďaka čomu je to ešte výnimočnejšie. Aj vzhľadom na legislatívu, ktorá zaviedla povinné predprimárne vzdelávanie, neustále pracujeme na modernizácii prostredia v materských školách či zvyšovaní ich kapacity,“ podotkol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Zábery z areálu materskej školy po rekonštrukcii nájdete v priloženej galérii.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM