Správy

Žilinská Bambiriáda 2014 sa stala výzvou: O diskusiu s poslancami nebol veľký záujem, viac upútali koncerty

500 účinkujúcich a vzácny hosť z Bosny. Aj toto mohli zažiť návštevníci v meste pod Dubňom, ktorí sa zúčastnili Bambiriády 2014. Počas festivalu mládeže sa uskutočnila aj diskusia s krajskými poslancami, o ktorú žiaľ nebol veľký záujem, najviac mladých ľudí zlákal koncert kapiel.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská Bambiriáda 2014 sa stala výzvou: O diskusiu s poslancami nebol veľký záujem, viac upútali koncerty
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň sa v Žiline uskutočnila Bambiriáda- festival práce s deťmi a mládežou. Počas celého týždňa sa uskutočnilo viacero aktivít zameraných pre deti aj mládež mesta a jeho okolia. Vyvrcholením podujatia bol prezentačný deň, kedy sa na pódiu vystriedalo 500 účinkujúcich z mesta. Vzácnym hosťom bol aj mládežnícky súbor z Bosny.

Viacero mestských inštitúcií otvorilo brány

Svoje dvere počas týždňa deťom a mladým ľuďom otvorili Mestská plaváreň, Považská galéria, Stanica Záriečie, Escape klub, Krajská knižnica aj Mestské divadlo. Z týchto ponúk najviac mladých ľudí zaujal koncert kapiel v Escape klube.

Diskusia s poslancami sklamala

V pondelok 9.6.2014 mladým ľudom bola ponúknutá diskusia s poslancami žilinského samosprávneho kraja z volebného obvodu Žilina. Oblasťami konštruktívnej diskusie boli témy týkajúce sa života mladých ľudí. Pozvanie na toto stretnutie prijalo 5 poslancov a iba desiatka mladých ľudí. „Táto skutočnosť vytvára výzvu pre Radu mládeže Žilinského kraja aj pre Žilinský samosprávny kraj do budúcnosti- systematický pracovať s mladými ľuďmi, aby mali záujem o veci verejné, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť zmeny v ich životoch aj v spoločnosti,“ uviedla Darina Čierniková z Rady mládeže žilinského kraja.

Podpora talentov detí a mládeže

V sobotu 14.6.2014 sa na Mariánskom námestí uskutočnila prezentácia činnosti organizácií, ktoré sa venujú podpore talentov detí a mládeže v Žiline a okolí. Okrem pódiových vstúpení mali účastníci možnosť zastaviť sa pri prezentačných stánkoch organizácií, ktorých v tomto roku bolo menej ako po predchádzajúce roky. „Aj táto skutočnosť vytvára výzvu do budúcnosti- systematický pracovať s mladými ľuďmi a ich lídrami, aby otvorili dvere svojich klubovni, oddielov, spoločenstiev a dovolili nahliadnuť do ich činnosti aj tým, ktorí ich nepoznajú. Aby sa nebáli spolupracovať a navzájom sa podporovať,“ uzavrela Čierniková.

Bambiriáda 2014 „ bez nenávisti“ v Žiline sa stala výzvou.
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM