Tlačové správy

Žilinčanka Janka prezradila svoju fintu na veľkonočný recept: S touto pomôckou budú vaše zákusky neodolateľné!

K veľkonočným sviatkom okrem predchádzajúceho pôstu neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo. Okrem údenej šunky si každý rád pochutná aj na niečom sladkom. Tomuto koláčiku jednoducho neodoláte. Navyše, pripraviť ho môžete veľmi jednoducho, máme pre vás malú pomôcku - čokotransfer.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčanka Janka prezradila svoju fintu na veľkonočný recept: S touto pomôckou budú vaše zákusky neodolateľné!
Zdroj: Dnes24.sk

Skvelý recept na orechový zákusok, ktorý dozaista poteší všetkých polievačov a šibačov, pre vás pripravila pani Janka zo Žiliny.

Cesto:
• 8 ks vaječný bielok
• 300 g kryštálový cukor
• 300 g mleté vlašské orechy
• olej na potretie

Plnka:
• 8 ks žĺtok
• 200 ml mlieko
• 1 balíček vanilkový cukor
• 3 PL kryštálový cukor
• 200g maslo
• 200 g práškový cukor,troška gustinu Čas prípravy: 50 min.

Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 150 g kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. zopakujeme aj so zvyšnými bielkami, s cukrom a orechmi. Z upečeného, ešte teplého korpusu dáme dole papier.

V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s mliekom, vanilínovým a kryštálovým cukrom a povaríme do zhustnutia. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom a ne zapracujeme do vychladnutého žĺtkového krému.

Pečenie:
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 – 4, Čas pečenia: 10 až 15 minút

Jeden plát upečeného cesta natrieme plnkou a zakryjeme druhým plátom. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

Ešte na horúcu čokoládu opatrne položíme fóliu čokotransferu vzorom nadol. Odstrihneme si podľa veľkosti koláča. Opatrne jemne rovnomerne uhladíme a fóliu tam necháme až do úplného vychladnutia. Najlepšie je nechať celý koláčik v chladničke na pár hodín a následne fóliu stiahnuť, čím vzor ostane otlačený na čokoláde. Vybrať si môžete z viacerých vzorov, od kvetinových, cez ornamenty, detské motívy,prípadne sezónne čokotransfery s vianočným či jarným motívom. V rôznej farebnej škále vyniknú aj na bielej čokoláde.

Chocotransfer (čokotransfer) je technika, pri ktorej sa prenáša vzor z fólie na čokoládu. Vzor obsahuje kakaové maslo, ktoré sa vplyvom teplej čokolády natrenej na nej rozpustí a tým sa prenesie. Zohnať si ho môžete vo viacerých motívoch i dekoroch, hľadať môžete aj na www.sikovnamama.sk alebo navštíviť kamenný obchod CUKRÁR SHOP na M.R.Štefánika 860/64 v Žiline.

Žilinčanka Janka prezradila svoju fintu na veľkonočný recept:  S touto pomôckou
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM