Jozef Legéň Kultúra

Žilinčania, máte to vo vlastných rukách: Odštartovalo hlasovanie za filmy, ktoré uvidíme v letnom kine

Žilinčania sa môžu opäť tešiť na Letné kino na Hlinkovom námestí . Telka v meste pripravuje vysielať tie najlepšie filmové trháky. A to nie je všetko. Sami máte možnosť rozhodnúť, aký film sa bude vysielať. Zoznam filmov za ktoré môžete hlasovať je dostatočne veľký, každý si vyberie podľa jeho gusta

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania, máte to vo vlastných rukách: Odštartovalo hlasovanie za filmy, ktoré uvidíme v letnom kine
Zdroj: Dnes24.sk

Letné kino sa stalo neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta mesta Žilina. Nadšenci a fanúšikovia kinematografie pod holým nebom budú môcť navštíviť tento rok už 4. ročník letného kina, ktoré organizuje Telka v meste v spolupráci s mestom Žilina. Letné kino vyznačujúce sa atypickým riešením, svojským charakterom, obrovským verejným priestorom a vstupom zdarma sa stalo jedinečným na Slovensku a môžeme byť radi, že ho máme práve v Žiline.

Letné kino Telka v meste funguje už 4. Ročník, z toho už druhú sezónu môžete hlasovať za filmy, ktoré si pozriete počas letných prázdnin zadarmo na Hlinkovom námestí v Žiline. Hlasovať môžete na stránke www.telkavmeste.sk od 5. júna do 23. júna a vyberať budete z 33 filmov pre dospelých a 18 filmov pre deti, ktoré budú vyberané podľa najväčšieho počtu hlasov.

Výherné filmy sa budú premietať každý piatok a v sobotu. V piatok bude premietaný film pre dospelých, v sobotu filmy pre deti. Finálny program bude uverejnený koncom júna o ktorom vás budeme včas informovať a uvidíte ho aj v samotnom programe Kultúrneho leta mesta Žilina.

„Letné kino sme chceli oživiť a zapojiť do výberu aj samotných divákov práve prostredníctvom hlasovania. Nakoniec diváci sú cieľovou skupinou, ktorú chceme pritiahnuť do centra Žiliny a preto sme sa rozhodli aby si sami vybrali filmy na ktoré sa prídu aj pozrieť. S hlasovaním sme začali už minulý rok a veľmi sa nám to osvedčilo. Tento rok ponúkame širšiu škálu filmových titulov z viacerých žánrov, čím by sme radi vyhoveli širšiemu spektru divákov,“ dodal Peter Košťál, realizátor projektu Telka v meste.

Okrem filmových titulov uvažujú organizátori aj nad každodenným premietaním záznamov z Mestského divadla Žilina, ktoré Telka v meste odvysielala v priamom prenose počas divadelnej sezóny 2013/2014.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM