Barbara Dallosová Krimi

Žilinčana na prechádzke nešlo prehliadnuť: Premával sa po meste a oháňal mačetou

Muž s mačetou v ruke upútal aj pozornosť hliadky mestskej polície. Zdalo sa, že je pod vplyvom alkoholu či drog.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčana na prechádzke nešlo prehliadnuť: Premával sa po meste a oháňal mačetou
Zdroj: Mestská polícia Žilina

Mestská polícia Žilina na sociálnej sieti opisuje kuriózny zásah. Jeho hlavným aktérom bol muž, ktorý si na prechádzku po meste vzal nevšedný a nebezpečný predmet.

„Hliadka na ulici K cintorínu spozorovala muža mávajúceho mačetou, ktorý javil známky požitia alkoholu, alebo inej návykovej látky. Objasňovaním bolo zistené, že sa jedná o 30 ročnú osobu zo Žiliny,“ uvádzajú mestskí policajti.

Policajti vykonali potrebné úkony a mužovi mačetu z preventívnych dôvodov zobrali. Obyvateľov zároveň upozorňujú, že nosením podobných predmetov na verejnosti si môžu zarobiť na problém.

„Priestupku sa dopustí ten, kto nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím,“ konkretizuje v súvislosti s prípadom mestská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne správy zo Žiliny

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM