Správy

Tri štvrtiny COVID pacientov sú na kyslíku: Aktuálny stav v žilinskej nemocnici

Nemocnica príjme na COVID oddelenia priemerne šesť pacientov denne. Kapacity sú obsadené na viac než 90 percent.

Ilustračný obrázok k článku Tri štvrtiny COVID pacientov sú na kyslíku: Aktuálny stav v žilinskej nemocnici
Zdroj: TASR/AP

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline je momentálne hospitalizovaných 86 pacientov s ochorením COVID-19 v rámci troch červených zón oddelení. Počet nových príjmov sa naďalej pohybuje na približne rovnakej hranici, v priemere ide denne o šesť pacientov. Počas apríla prijali v nemocnici 42 nových pacientov s ochorením COVID-19. Uviedla to hovorkyňa FNsP Žilina Lenka Záteková.

Aktuálne čísla

„Kapacity COVID lôžok JIS a lôžka s ventiláciami sú v tejto chvíli obsadené na viac ako 90 percent. Voľných je 51 štandardných lôžok. Z celkového počtu je 11 pacientov s nutnosťou pripojenia na ventiláciu. Približne tri štvrtiny pacientov potrebujú kyslíkovú podporu,“ dodala hovorkyňa nemocnice.

Záteková priblížila, že z dôvodu ochorenia COVID-19 je aktuálne v karanténe 24 zdravotníkov FNsP.

Tisíce dávok vakcíny

Od začiatku januára v žilinskej nemocnici podali 30 000 dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19, v rámci nich je tretina osôb zaočkovaná už oboma dávkami.

„Pokračujeme v očkovaní záujemcov objednaných cez nový objednávací systém Národného centra zdravotníckych informácií a zároveň očkujeme klientov domovov sociálnych služieb (DSS),“ uviedla Záteková. Ako dodala, do 8. apríla zaočkovali viac ako 1 000 klientov DSS, takmer 600 z nich už dostalo aj druhú dávku.

Spomedzi zdravotníckych pracovníkov FNsP Žilina doteraz očkovanie absolvovalo 68 percent zamestnancov, 90 percent z nich už aj druhou dávkou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žilinského kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM