Adela Fruckova Samospráva

Žilina podporí aktivity občanov aj združení: Koľko peňazí je k dispozícii a ktorých oblastí sa to týka?

Mesto Žilina informovalo, že aj v tomto roku vyčlenilo financie na podporu aktivít občanov a občianskych združení. Záujemcovia sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblastiach: kultúra, šport, sociálna a zdravotná starostlivosť.

Ilustračný obrázok k článku Žilina podporí aktivity občanov aj združení: Koľko peňazí je k dispozícii a ktorých oblastí sa to týka?
Zdroj: Dnes24.sk

Občania a občianske združenia sa môžu aj tento rok uchádzať o podporu aktivít v kultúre, športe, sociálnej a zdravotnej oblasti z grantového systému mesta Žilina. Na tlačovej konferencii o tom informoval primátor Žiliny Igor Choma.

„Na podporu kultúry sme pripravili 35 000 eur, sociálnej a zdravotnej oblasti 10 000 eur, inštitucionálnej podpory 28 000 eur, športových grantov 23 000 eur a športových dotácií 45 000 eur. Pričom športové granty sú pre projekty, na základe ktorých sa usporadúvajú rôzne športové súťaže a podujatia a športové dotácie sú určené pre registrované športové kluby,“ povedal Choma.

Upozornil, že projekty treba veľmi dobre zdokumentovať. „Pretože sa stretávame aj s prípadmi, že po vyčerpaní a minutí peňazí ich zrazu žiadatelia nevedia vyúčtovať. Jednoducho treba mať na zreteli, že riadne vyúčtovanie minutých peňazí sa vyžaduje, pretože sú to stále verejné zdroje,“ uviedol žilinský primátor.

Uchádzanie sa o podporu mesta je založené na voľnej súťaži. Predložené projekty medzi sebou súťažia a sú ohodnotené odbornými grantovými komisiami. Uzávierka pre zasielanie vyplnených grantových formulárov pre športové dotácie je 21. marca 2016, pre ostatné oblasti 11. apríla 2016. Financie z grantovej dotácie sa dajú použiť na aktivity v kalendárnom roku 2016. Schválené projekty mesto zverejní do 4. mája 2016 na svojich stránkach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM