Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Žilina bojuje s horúčavou: Mesto prijalo tieto opatrenia, FOTO

Také horúčavy sme tu už veru dávno nemali. Najlepšie sa je slnku vyhnúť, no niekedy to nejde. Mesto sa snaží aspoň takto pomôcť Žilinčanom.

Ilustračný obrázok k článku Žilina bojuje s horúčavou: Mesto prijalo tieto opatrenia, FOTO
Zdroj: Mesto Žilina

Vlna horúčav, ktorá trápi tento týždeň celé Slovensko, zasiahla aj Žilinu. Mesto prichádza s novým opatrením proti vysokým teplotám a poskytuje možnosť osviežiť sa aj pri Mariánskom námestí. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Ako uviedla, pred žilinskou radnicou je pre všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta k dispozícii výdajník pitnej vody. Z automatu na vodu si môžu občania bezplatne načerpať vodu a osviežiť sa. Služba je dostupná počas denných teplôt nad 30° C a stránkových hodín radnice.

Podľa Zigovej sa počas extrémne suchých a horúcich dní tiež polievajú ulice a mestské cesty kropiacimi autami, ktoré by mali ochladiť vzduch a vozovku komunikácií.

„Žilinčania tiež môžu využiť takzvané „picie fontány“, ktoré sú prístupné v centre mesta a v mestských parkoch a slúžia obyvateľom i návštevníkom mesta, ktorí sa chcú počas horúcich letných dní osviežiť. Osviežiť sa možno aj pri fontánach, ktoré sú v prevádzke, ale vstup do nich je zakázaný z technických i hygienických dôvodov,“ uzavrela hovorkyňa mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM