Aktualizované Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Zhromaždenie v Žiline: Aká bola atmosféra na Hlinkovom námestí? FOTO

V Žiline sa uskutočnilo v poradí tretie zhromaždenie za slušné Slovensko. Čo požadujú organizátori?

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie v Žiline: Aká bola atmosféra na Hlinkovom námestí? FOTO
44
Galéria
Zdroj: zilina.dnes24.sk

V piatok 23. marca o 17.00 hod. sa na Mariánskom námestí v Žiline zhromaždilo podľa organizátorov okolo 4 000 ľudí. Na sociálnej sieti Facebook sa ku udalosti „za Slušné Slovensko – Žilina“ prihlásilo 2,5 tisíc ľudí.

Organizátori podľa oficiálnej stránky podujatia na Facebooku naďalej žiadajú o dôkladné vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej a požadujú novú dôveryhodnú vládu, keďže nesúhlasia s vládnou zostavou, ktorú vymenoval prezident Andrej Kiska.

Z pódia sa ku davu ľudí prihovorili viaceré osobnosti verejného života napríklad spevák zo skupiny Billy Barman – Juraj Podmanický herci žilinského divadla Ján Dobrík a Iveta Pagáčová, básnik Daniel Pastirčák, riaditeľka občianskeho združenia Fair-play Zuzana Vienk a tiež stredoškolský učiteľ a akademický maliar Stano Lajda.

Podľa organizátorov Peter Pellegrini v pondelok predložil veľmi problematické nominácie, ktorým verejnosť po udalostiach a zisteniach Jána Kuciaka nedôverovala. „Nedokážeme sa s nimi stotožniť. Sme presvedčení, že vražda Jána a Martiny a podozrenia, o ktorých Ján písal môžu byť vyšetrené, len keď ministerstvo vnútra bude riadiť človek, ktorý je morálne bezúhonný a odborne a kariérne skúsený, vyvoláva bezpodmienečnú dôveru verejnosti, nie je prepojený s odídeným ministrom vnútra pánom Kaliňákom a odídeným premiérom pánom Ficom, je pripravený ihneď realizovať systémové zmeny,“ uvádzajú.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM