Adela Fruckova Kultúra

Zažite apríl v Žiline naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza apríl. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Žiline sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite apríl v Žiline naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: VLN

1.4. o 19:00, Krst albumu BAKING BREAD „the Mark“ 2016

Klub Kolečko

Krst debutového albumu „the Mark“ sa bude konať už ve ľmi skoro a to konkrétne 1. apríla 2016 v Žilinskom klube Kolečko. Súčasťou je bohatý program, máme sa na čo tešiť.

piatok 1. 4. 2016, 18.00 Hommage A. Winehouse – premietanie filmu a koncert

Stanica Záriečie

Amy Winehouse zaznie naživo na Stanici. Nejde o prvoaprílovú halucináciu, ale iniciatívu žilinských hudobníkov. Deväť muzikantov jej príde vzdať hold. Po premietaní dokumentárneho filmu Amy (18.00) zahrajú spomienkový koncert (20.30).

2.4. o 9:30, Regard K1 GP 3.kolo

Študentské internáty Hliny 5, ulica Hečkova 3, Žilina

Príďte si pozrieť kvalitný box v Žiline. 3. KOLO SLOVENSKÉHO POHÁRA SENIOROV a MLÁDEŽE V SEZÓNE 2015 /2016 usporadúva Ares Gym AC UNIZA Žilina z poverenia Slovenského zväzu bojových športov.

2.4. o 21:00, RETRO MAŠKARÁDA @EMÓCIA

Emócia Gallery & Caffe Club

Legendárna žúrka je späť! A s ňou aj tie najbizarnejšie kostýmy. Tentoraz v retro štýle. Nahoďte šponovky, mrkváče alebo plesňáky a ozdobte sa tonou céčok. Alebo radšej stavíte na zvodný pin-up štýl? Je to len na vašej fantázii. Bude vám DJovať široký ansámbel, ktorý v nostalgickej nálade vytiahne aj vinyly. Tešiť sa môžeme na DJ Headka, DJ Arnoštek, DJ Von Dráček a DJ DayD.

9.4. o 20:00, Silné Reči v Tvojom Meste – ŽILINA

Klub Kolečko

V sobotu 9. apríla sa v Žiline opäť uskutočnia Silné Reči – stand up comedy show Jána Gorduliča a jeho hostí. Silné reči je jednou z najlepších a najobľúbenejších stand-up comedy shows u nás.

4. – 15. apríl 2016 HUDBA SVETA Žilina

Mestské divadlo Žilina

Po roku sa do priestorov Mestského divadla Žilina a Stanice Žilina-Záriečie vracia dvojdňový medzinárodný festival Hudba Sveta Žilina. Obyvatelia a návštevníci mesta sa tak v dňoch 14. a 15. apríla 2016 môžu tešiť na pestrý výber výnimočných hudobníkov, ktorí sem zavítajú z Maďarska, Poľska, Česka,Moldavska, Bulharska či Izraela. Festival sa líši hlavne tým, ze je zameraný na world music žáner. Ktorý nepatrí k mainstreamom, ale dáva priestor aj iným žánrom ako napríklad jazzu.

štvrtok 14. 4. 2016, 19.00 Divadlo Štúdio tanca a Jozef Fruček: From side of a man From side of a woman

Stanica Záriečie

Banskobystrické Divadlo Štúdio tanca spolu s choreografom Jozefom Fručekom vytvorili odvážne provokatívne predstavenie o ľudskej surovosti a krutosti. Zobrazením zúrivosti, zloby a agresie upozorňujú na devastáciu ľudskej suverenity, temné stránky psychiky a hranice ľudského konania. Temné kruté témy nie sú v tvorbe Jozefa Fručeka odejinelé. Dlhodobo sa zaoberá extrémnou fyzickou akciou na pozadí násilia a manipulácie. Jeho tvorba je štúdiom provokácie, cieľom predviesť túžiace telo ako nástroj k vytvoreniu vlastného sveta a poznania. Spolu s tanečníkmi Divadla Štúdia tanca vytvorili predstavenie so silnou výpoveďou o temnej zvrátenej stránke v nás.

23. apríl ENFUSION LIVE

Zimný štadión Žilina

Už po tretí krát zavíta Holandská promotion ENFUSION LIVE na Slovensko do Žiliny. Seriál 12 turnajov ročne po svete si našiel stabilné miesto v kalendári bojových športov a 23. apríla sa fanúšikovia možu tešiť na ďalšie pokračovanie. Holandsko, Thajsko, Anglicko, Portugalsko, Belgicko, Tenerife a v neposladnej rade Žilina to je ENFUSION LIVE. Turnaj bude rozdelený do troch častí ktoré bude prenášať viac ako 40 televízií sveta. Hlavnou kostrou galavečera bude 4 členná pyramída ENFUSION LIVE vo váhe nad 95kg kde bude obsadenie veľmi zaujímavé

19. apríl o 19:00 PETER LIPA BAND

Mestské divadlo Žilina

Peter Lipa vystúpi v Žiline. Najvýznamnejšia osobnosť slovenského jazzu, spevák, skladateľ, organizátor, moderátor, manažér jazzového diania, dlhoročný dramaturg a promotér popredného európskeho festivalu Bratislavské jazzové dni. V ankete časopisu Medzinárodnej jazzovej federácie Jazz Forum sa už v 80. rokoch pravidelne umiestňoval medzi najlepšími európskymi jazzovými spevákmi.

18. – 23. apríl 2016 ALLEGRETO

Žilina -Dom umenia Fatra

Medzinárodný festival klasickej hudby Stredoeurópsky festival koncertného umenia je hudobným sviatkom jari. Žilina sa tak zaradila medzi významné hudobné centrá v Európe. Je prehliadkou najvýraznejších talentov z oblasti klasického interpretačného umenia, reprezentujúcich rôzne krajiny Európy, vrátane Slovenska.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM