Krimi Správy

Zásahy v Malej Fatre: Záchranári ratovali turistiky, dve skončili v žilinskej nemocnici

V priebehu niekoľkých hodín vyrážali horskí záchranári na pomoc trom ženám. Dve z nich prevážali do žilinskej nemocnice, tretiu do Terchovej.

Ilustračný obrázok k článku Zásahy v Malej Fatre: Záchranári ratovali turistiky, dve skončili v žilinskej nemocnici
Zdroj: TASR

Záchranári z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) Malá Fatra pomáhali v pondelok popoludní trom slovenským turistkám.

V blízkosti Príslopu pod Suchým si zranila nohu v oblasti členka 50-ročná turistka. ,,Horskí záchranári jej poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, zranenú končatinu jej zafixovali a na rakúskom vozíku ju transportovali k Chate pod Suchým, k terénnemu automobilu HZS, ktorým ju previezli do nemocnice v Žiline," informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

Presne po hodine od ohlásenia úrazu v lokalite Príslopu pod Suchým potrebovala pomoc v Osade pod Rozsutcom 57–ročná Slovenka, ktorá sa sťažovala na nevoľnosť a bolesti hrudníka. ,,Záchranári HZS ju na mieste vyšetrili a previezli do Terchovej, kde ju odovzdali do rúk zdravotníckym záchranárom ZZS," uviedli záchranári.

Po ďalšej hodine požiadala o pomoc 66–ročná slovenská turistka, ktorá sa pošmykla a poranila si koleno na turistickom chodníku z Chaty na Grúni k Chate Vrátna. ,,Aj v tomto prípade poskytli záchranári HZS turistke prvú pomoc, končatinu jej zafixovali a na nosidlách ju transportovali k Chate Vrátna a terénnym automobilom HZS do Štefanovej. Odtiaľ už pokračovala s rodinným príslušníkom do nemocnice v Žiline," dodali horskí záchranári.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM