Jozef Legéň Šport

Vyhodnotenie Školskej športovej ligy: Víťazmi sú žiaci Základnej školy Martinská

Vyhodnotenie štvrtého ročníka Školskej športovej ligy sa uskutočnilo v pondelok na Mestskom úrade v Žiline. Žiaci zo 14 žilinských škôl súťažili v rôznych disciplínach. Najúspešnejšou školou sa stala Základná škola Martinská.

Ilustračný obrázok k článku Vyhodnotenie Školskej športovej ligy: Víťazmi sú žiaci Základnej školy Martinská
Zdroj: Dnes24.sk

Zástupcovia 14 žilinských základných škôl súťažili od októbra až do júna v týchto športoch: futbal, plávanie, atletika, vybíjaná, lyžovanie a florbal. Víťaznú cenu – výlet do Tatralandie si prevzali žiaci Základnej školy Martinská.

V školskom roku 2012/2013 sa do Školskej športovej ligy zapojilo okolo 700 žiakov zo základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Žilina. „Som hrdý na naše žilinské žiačky a žiakov, ktorí svojimi výkonmi reprezentovali nielen seba, ale aj svoju školu. V jednotlivých športoch zbierali body, aby sa ako kolektív zaslúžili o najlepší výsledok v rámci bodovania škôl. Je chvályhodné, že z roka na rok je počet účastníkov vyšší. Na Slovensku sú len dve mestá, ktoré školskú športovú ligu organizujú – Košice a naša Žilina,“ uviedol primátor mesta Žilina Igor Choma.

Žilina má v športe dlhodobú tradíciu. Na samotnom vyhodnotení Školskej športovej ligy sa zúčastnili aj úspešní úradujúci Majstri sveta v hokejbale a reprezentanti Slovenska, ktorí vybojovali v Kanade zlaté medaile: Róbert Kašša, Milan Beniač a Milan Ladiver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM