Adela Fruckova Samospráva

Riaditeľ Ivan Mačuga to prezradil: Štyri priority v žilinskej nemocnici na najbližšie obdobie!

Ivan Mačuga bol najskôr poverený riadením Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline a následne v marci vyhral výberové konanie na tento post. Riaditeľ žilinského špitálu prezradil, aké budú v najbližšom období jeho priority.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ Ivan Mačuga to prezradil: Štyri priority v žilinskej nemocnici na najbližšie obdobie!
Zdroj: TASR

Prioritami riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Ivana Mačugu bude v najbližšom období zvyšovanie kvality poskytovaných služieb pre pacientov, kvalitný zdravotnícky personál, rekonštrukcia a modernizácia zdravotníckej infraštruktúry i podpora vzdelávania a výskumu.

„Budem sa snažiť o postupnú rekonštrukciu jednotlivých častí komplexu nemocnice. V súčasnosti rekonštruujeme interné oddelenie a naplánované sú ďalšie. Zároveň nechcem zabúdať ani na spravodlivé a dôstojné ohodnotenie našich zamestnancov,“ uviedol Mačuga s tým, že sa bude snažiť rozširovať medicínske odbory a zdravotné služby v nemocnici v súlade s potrebami efektívnej diagnostiky a liečby.

Doplnil, že žilinská fakultná nemocnica bude aj naďalej spolupracovať v oblasti rozvoja výskumu a vzdelávania so Žilinskou univerzitou a Jesseniovou lekárskou fakultou Univerzity Komenského v Martine. Ivan Mačuga získal lekárske vzdelanie na Lekárskej fakulte v Martine. V žilinskej fakultnej nemocnici pôsobil najskôr ako lekár na oddelení chirurgie a neurochirurgie. V roku 2000 sa stal primárom neurochirurgického oddelenia. Riadením žilinskej fakultnej nemocnice bol poverený od septembra 2015.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM