Igor Petrík Rôzne

Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 10 tipov, čo robiť v Žiline počas víkendu

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A dobre zrelaxovať sa dá aj v našom meste. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v Žiline, ponúkame vám šikovný ťahák. Vybrali sme desať tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 10 tipov, čo robiť v Žiline počas víkendu
Zdroj: Dnes24.sk

VIANOČNÉ TRHY

1. až 23. december, Mariánske námestie a námestie Andreja Hlinku

Tak ako po minulé roky budú Vianočné trhy v prebiehať na Mariánskom a Hlinkovom námestí, pripravených je množstvo sprievodných akcií.

MIKULÁŠ 2015

4. decembra o 17.00 hod., Mariánske námestie

Na 17.00 hod. je naplánovaný príchod Mikuláša a primátora Žiliny Igora Chomu na Mariánske námestie. Ešte pred tým prejde Mikuláš mestom a to v dvoch trasách. O 16.20 hod. sa na Mariánskom námestí predstaví divadlo Kapor na scéne s hrou O psíkovi a mačičke. Na 17.10 hod. je naplánované rozsvietenie vianočného stromčeka a o 18.30 hod. vystúpenie V8 Band.

DIVADLO LÍŠEŇ (CZ): HYGIENA KRVE

4. decembre o 19:00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Bábkové divadlo rozhodne nie je iba pre deti. Rovnako nemusí inscenovať len ľahké témy. Brnenské Divadlo Líšeň sa vo svojej tvorbe venuje aj politickým a spoločenským problémom.

DIVADLO LÍŠEŇ (CZ): SÁVITRÍ

5. december o 16.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Bábkové divadlo pre deti a rodiny. Pôsobivá bábková tieňohra o láske a sile, ktorá prekonáva zlý osud, je vyrozprávaná na motívy staroindickej bájky z Mahábharáty, v ktorej princezna Sávitrí vyslobodzuje svojho muža zo zajatia smrti.

MIKULÁŠ V MÚZEU DOPRAVY

5. decembra, Múzeum dopravy v Rajeckých Tepliciach

Špecializované prehliadky, hry a malý darček pre deti, jazda historickým motorovým vláčikom na trati Žilina – Rajecké Teplice a späť (13.30 hod. odchod zo Žiliny, 15.40 hod. odchod z Rajec. Teplíc)

PREDVIANOČNÉ IHRISKO Č. 2 rodinný workshop

5. decembra od 15.00 do 18.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Príďte si vyrobiť tienidlá na lampy inšpirované orientom, ktorými si môžete spríjemniť dlhé zimné večery, alebo ich môžete tiež darovať, ako vlastnoručne vyrobený vianočný darček. Ďalšie predvianočné ihriská budú nasledovať každý ďalší víkend pred Vianocami.

KONFETY

5. decembra o 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina

Vtipná, satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov priemernej televízie Bomba, ktorá oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii.

VIANOČNÁ VEGÁNSKA NEDEĽA

6. december o 17.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Príďte sa teda pozrieť a nabrať inšpiráciu pre štedrovečerný stôl, aby ste sa v pohodlí pred televízorom nasýtili aj bez dožívajúceho kapra vo vani.

MsHKDOXXbett ŽILINA – HC KOŠICE

6. december o 17.00 hod., zimný štadión Žilina

Na Mikuláša odohrajú žilinskí hokejisti domáci zápas s Košicami. Príďte ich podporiť.

KLÁRA A 12 MESIAČIKOV

6. decembra o 10.00 hod., Bábkové divadlo Žilina

Mikulášske predstavenie pre verejnosť.

Mohlo by vás zaujímať:

Zažite posledný mesiac roka v Žiline zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM