Igor Petrík Správy

Vo Vraní otvorili dočasný most: Obyvatelia nemusia využívať obchádzku cez Kysucké Nové Mesto

Niekoľkokrát sme informovali o zlom stave cesty v mestskej časti Vranie, kvôli ktorej bola vyhlásená mimoriadna situácia a v súčasnosti je pre opravu uzavretá. Ťažkú dopravnú situáciu vo Vraní teraz odľahčí otvorenie dočasného mosta.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vraní otvorili dočasný most: Obyvatelia nemusia využívať obchádzku cez Kysucké Nové Mesto
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok popoludní bol do predčasného užívania odovzdaný most cez rieku Kysuca medzi Vraním a Brodnom.

„Národná diaľničná spoločnosť vybudovala most ako obchádzkovú trasu z dôvodu výstavby diaľnice D3. Pre miestnych obyvateľov je to veľmi dobrá správa, pretože tranzit vozidiel cez miestne komunikácie sa týmto krokom zastaví. Obmedzenia sa však dotknú aj mestskej hromadnej dopravy, o zmenách budú obyvatelia včas informovaní,“ informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina.

„Nemohli sme ďalej odkladať stavebné práce na mestskej komunikácii vo Vraní, pretože sa blíži zima a vyriešenie tohto problému by sa oddialilo. Som rád, že premostenie poslúži najmä obyvateľom Vrania, ktorí nemusia dočasne využívať obchádzku cez Kysucké Nové Mesto,“ povedal žilinský primátor Igor Choma, ktorý na mieste skontroloval stav mosta a bol oboznámený s jeho výstavbou.

Vo Vraní je vyhlásená mimoriadna situácia kvôli zosuvu krajnice na miestnej komunikácii. V súčasnosti tam prebiehajú stavebné práce na jej sanácii. Dočasný most cez rieku Kysuca umožní prístup obyvateľom Vrania počas uzávierky Drozdej ulice v smere od Považského Chlmca. Vyhlásenie havarijného stavu prístupovej cesty primátorovi mesta navrhol Krízový štáb mesta Žilina po stretnutí so zástupcami Národnej diaľničnej spoločnosti a zhotoviteľom stavby Združením D3 Žilina (Strážov) – Žilina (Brodno), ktoré buduje tento úsek diaľnice D3 zo Žiliny smerom na Kysuce.

Mohlo by vás zaujímať:

V prímestskej časti Vranie vyhlásia pre zosuv cesty mimoriadnu situáciu: Čo to znamená pre ľudí?

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM