Kultúra

Vlčinčiari oslavovali: Erbové slávnosti sa konali už po tretíkrát, FOTO

Obyvatelia Vlčiniec si každoročne pripomínajú slávnosťou, že im právom patrí vlastný erb, vlajka a zástava. Erbové slávnosti sa tešia hojnej účasti.

Ilustračný obrázok k článku Vlčinčiari oslavovali: Erbové slávnosti sa konali už po tretíkrát, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Vlastným erbom sa občania mestských častí vracajú k histórii svojej obce či miesta, kde žijú. Po predchádzajúcich úspešných ročníkoch erbových slávností sa už tretí ročník konal v nedeľu 20. októbra 2019 v spoločenskej miestnosti pod Farským kostolom Sedembolestnej panny Márie na sídlisku Vlčince, informoval poslanec volebného obvodu Vlčince Patrik Groma.

„Sme veľmi radi, že sme sa opäť mohli stretnúť na erbových slávnostiach, pretože veľmi záleží na tom, aby sme budovali aj priateľské vzťahy a vytvárali prostredie, v ktorom chceme žiť a tráviť voľný čas," uviedla poslankyňa volebného obvodu Vlčince Janka Filipová.

Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program. Svojím vystúpením sa predviedli deti z folklórneho súboru Cipovička, Žilinské babenky, deti z CVČ Kuzmányho ul., ZŠ Martinská, ZŠ s MŠ sv. Gorazda a ZŠ Karpatská. K dispozícii bolo ja maľovanie na tvár, čo deťúrence tiež s radosťou využili.

"Erbové slávnosti hodnotím ako veľmi vydarené, čo potvrdili aj dve stovky spokojných tvári. Na našom sídlisku máme veľmi šikovné a talentované detičky, vzorných a obetavých pedagógov a nestarnúcich seniorov. Veľmi sa z toho teším,“ uzavrel Groma.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Erbové slávnosti v mestskej časti Vlčince
4
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM