Hokej

Vlci s novým trénerom do konca týždňa: 23 hráčov začalo prípravu na novú sezónu

Meno nového trénera hokejového extraligistu MsHK Žilina bude známe do konca týždňa. V pondelok to po rokovaní na mestskom zastupiteľstve v Žiline potvrdil generálny manažér klubu spod Dubňa Imre Valášek.

Ilustračný obrázok k článku Vlci s novým trénerom do konca týždňa: 23 hráčov začalo prípravu na novú sezónu
Zdroj: TASR

„Radi by sme túto situáciu uzavreli do konca týždňa. Nový tréner, samozrejme, bude mať dôležité slovo pri výbere nových hráčov,“ povedal Valášek, ktorý dodal, že „vlci“ v pondelok začali prvú časť prípravy na novú sezónu.

V tej poslednej Žilinčania museli hrať baráž o zotrvanie v extralige, proti Bardejovu napokon uspeli a udržali sa v najvyššej súťaži. „Do prípravy nastúpilo 23 domácich hráčov, na ľade začneme 1. augusta. Viaceré posily máme už ‚rozjednané‘, čakajú nás rokovania najmä ohľadne hráčov zo zahraničia,“ dodal Valášek.

Generálny manažér Žilinčanov uviedol, že pod Dubňom sa tvrdo pracuje už aj na vykrývaní rozpočtu na budúci ročník. „Rovnako ako v prípade hráčov, ‚predjednaných‘ máme už aj niekoľko sponzorov. To isté platí aj o reklamných partneroch. Povedali sme si, že si jednoducho zvolíme určitú sumu, ktorú budeme vynakladať na platy hráčov a trénerov. Podľa toho sa budeme snažiť rozpočet vykryť a určite nejsť cez neho,“ prezradil Valášek akčný plán Žilinčanov pre budúcu sezónu.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM