Michal Demjanovič Kultúra

Víkend klope na dvere: Kde v Žiline môžete vyraziť za oddychom?

Aj tento víkend je bohatý na akcie, stačí si vybrať. Prinášame prehľad ôsmich víkendových podujatí v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere: Kde v Žiline môžete vyraziť za oddychom?
Zdroj: TASR

Hokejový zápas – MsHK Žilina vs MHk 32 Liptovský Mikuláš

9. 9. 2016, o 18:00, Zimný štadión, Žilina

Extraliga začína novú sezónu, v ktorej sa predstavia aj žilinskí Vlci. Prvý zápas novej sezóny odohrajú na domácom ľade a ich súperom bude Liptovský Mikuláš. Zápas začína od 18:00.

Deň otvorených dverí v DPMŽ

10.9.2016, od 13:00 do 17:00, v priestoroch trolejbusového depa na Kvačalovej ulici č. 2, Žilina

Deň otvorených dverí (DOD) je podujatie, ktoré dáva priestor spoznať, čo všetko súvisí s poskytovaním služieb mestskej hromadnej dopravy a popritom absolvovať zaujímavé činnosti, ktoré počas bežnej prevádzky nie je možné zažiť. Detailne si budete môcť pozrieť všetky druhy vozidiel, ktorými je zabezpečovaná MHD v Žiline, ako aj priestory pre kontrolu a údržbu trolejbusov. Sprístupnené bude aj sedadlo vodiča, a tak sa budete môcť vžiť do jeho práce.

HIP HOP Swine Day

10. 9. 2016, Stanica Žilina Záriečie

Jednodňový hudobno-vizuálny festival zameraný na prezentáciu mladého domáceho hip-hopu a „umenia ulice“, ktorý pripravujeme v spolupráci s web magazínom Swine Daily. V hlavnom večernom programe sa predstaví viacero slovenských producentov a raperov – Fobia Kid s Galaxiou Y, Gumbgu & Konex, rapová crew z Prešova Vlčá Svorka, ale aj rešpektovaný dj a beatmaker Beyuz.

FRAGILE v Žiline

10. 9. 2016, o 20:00, Mestské divadlo Žilina

FRAGILE je slovenská hudobná skupina zložená z populárnych osobností, známych z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV show. Bez použitia hudobných nástrojov, teda a cappella, FRAGILE interpretuje známe rock – pop – jazzové hity svetových umelcov, akými sú napríklad STING, STEVIE WONDER, NORAH JONES, BILLY JOEL, TINA TURNER… Ich predstavenia sú plné nielen výbornej hudby, ale predovšetkým skvelého humoru, vďaka ktorým zažijete neopakovateľný večer plný jedinečnej zábavy.

Poetry Session

10.9.2016, o 21:00, Klub Kolečko, Žilina

Na Poetry Session v Klube kolečko. Prednes poetický odznie od kapiel: Notion Deep, Agassiz, Mystery Of 19th October a Jamming with the devil.

20 Years Of Drumatique

10. 9. 2016, o 22:15, Enjoy club, Žilina

Drumatique Crew tento rok oslavuje už 20 rokov na slovenskej drum&bass scéne a toto okrúhle výročie oslávime aj v Žline. V sobotu 10. septembra do *enjoy klubu zavíta trojica Drumatique DJs GABANNA, SVETLUX, CLIVE a ako ich exkluzívny hosť vystúpi skvelý producent a bezpochyby jeden z najväčších talentov súčasnej slovenskej drum&bass scény, SUBTENSION.

Nedeľné popoludnia pre deti

11. 9. 2016, o 15:00, ZOC Max, Žilina

Zábavno-obchodné centrum MAX pozýva vás a vaše ratolesti aj po prázdninách na kultúrne nedeľné popoludnia plné zábavy a smiechu, ktoré sa budú konať vždy v nedeľu o 15:00 na prízemí pri hlavnom vstupe do centra. 11. septembra zavíta do MAXu Divadlo Harry Teater s predstavením o tom, ako zvíťazila soľ nad všetkým zlatom v krajine, pod názvom Soľ nad zlato.

Oblastná výstava psov

11. 9. 2016, o 7:30, obec Stráňavy

Oblastná výstava psov všetkých plemien sa bude konať 11.septembra 2016 na kúpalisku v obci Stráňavy (okres Žilina). Táto výstava je súčasťou súťaže RHS krása a výkon 2016, ktorá je určená pre psy, ktoré absolvovali coursingové preteky Majstrovstvá Slovenska 2016 v Stráňavách. Súťaž je otvorená pre chrty aj nechrty (všetky FCI skupiny).

Čítajte tiež:

Kam na výlet: 5 hradov neďaleko Žiliny, ktoré stoja za návštevu!

Deň otvorených dverí v DPMŽ: Kompletný PROGRAM hodina po hodine

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM