Soňa Vanovčanová Kultúra

Viacdetné rodiny, toto si určite prečítajte: Od februára zľava aj na Oravskú železničku!

Múzeá, ale i hrady Žilinskej župy budú pre rodiny opäť dostupnejšie. Župa zavádza jednotný systém zliav, ktorý sa dotkne najmä viacdetných rodín.

Ilustračný obrázok k článku Viacdetné rodiny, toto si určite prečítajte: Od februára zľava aj na Oravskú železničku!
Zdroj: TASR

Jednotné zľavy v kultúrnych inštitúciách v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja nadobudnú účinnosť už vo februári. Žilinská župa prichádza s jednotným systémom zliav, ktorý bude platný vo všetkých múzeách a ich expozíciách v jej pôsobnosti. Vďaka novému systému ušetria najmä rodiny s deťmi, ktoré sa po novom dostanú do múzeí a hradov za zvýhodnených podmienok. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Martina Remencová.

„Ako príklad, kým rodina so 4 deťmi vo veku od 6 rokov by pôvodne v Liptovskom múzeu zaplatila vstupné 12 eur, po novom už len 9 eur. Pri jazde Oravskou lesnou železničkou by rovnaká rodina zaplatila 20 eur, po novom už len 15 eur. Jednotný zľavový systém sa okrem rodín bude týkať aj dôchodcov, ZŤP a skupinových vstupov,“ uviedla Remencová.

Žilinská župa uvádza do života ciele, ktoré si stanovila už v Stratégií Žilinský kraj 22+. ,,Chceme rodinám pripraviť také podmienky, aby sa v našich inštitúciách cítili príjemne a aby sa tam radi vrátili. Zaviedli sme rodinné preukazy do našich knižníc, nainštalovali sme detské obslužné prvky ako sú prebaľovacie pulty, či stupienky k umývadlám v kultúrnych inštitúciách a najnovšie otvárame aj kútiky pre rodiny s deťmi v krajských nemocniciach. Zľavový systém je tak ďalším z prorodinných opatrení, ktorým župa vychádza v ústrety aj viacdetným rodinám,“ uviedla županka Erika Jurinová.

Žilinská župa je zriaďovateľom 4 múzeí: Kysuckého múzea v Čadci, Liptovského múzea v Ružomberku, Oravského múzea Pavla Országha Hviezdoslava v Dolnom Kubíne a Považského múzea v Žiline. Od 1. februára 2019 bude jednotný zľavový systém platiť vo všetkých múzeách a ich kultúrnych expozíciách.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM